tarafından - Eylül 26, 2019
105 görüntüleme

Geçtiğimiz günlerde Android 10 'u piyasaya süren ve olumlu geri dönüşler alan Google, Android 10'un özelleştirilmiş bir sürümü şeklinde tanımlayabileceğimiz Android 10 Go Edition 'ı ilan etti. Bu sürüm, donanımsal özellikleri yönüyle daha düşük olan akıllı telefonlarda kullanılmak üzere tasarlandı ve geliştirildi. Bu özel sürüm ile giriş seviyesinde bulunan akıllı telefona sahip olan tüketiciler de Android 10'un özelliklerini kullanabilecekler ve telefonlarında daha hızlı ve daha güvenli bir kullanımın keyfini sürebilecekler.

Yenilikler

Google, Android 10 Go Edition ismiyle duyurduğu, bu yeni özel işletim sistemi ile giriş seviyesindeki akıllı telefon piyasasına hitap etmiş oldu. Bu tarz telefonlarda da, Android 10 özelliklerinin rahatlıkla kullanımı, bu sürüm ile sağlanmış oluyor.

Android Go Edition, yenilik olarak kullanıcılara sıkıştırılmış uygulamalar getiriyor. Böylece yerel depolama alanının kullanım kapasitesi, Android 10'a oranla yarı yarıya azalıyor ve kullanıcılara Android Go Editon ile depolama alanlarının yönetiminde daha etkin olabilme imkanı sunuluyor. Yine Android Go Edition için bundan sonra yapılacak güncellemelerde bir hayli hafif nitelikte olacak ve tüketiciler, belli bir süre sonrada herhangi bir performans kaybı yaşamaksızın cihazlarını kullanmaya devam edebilecekler. Bu özel sürüm ile bu tarz akıllı telefonlarda karşımıza çıkan yavaşlık probleminin de ortadan kalkması sağlanmış oluyor ve güvenlik ile ilgili bazı iyileştirmelerde bu sürüm ile birlikte sunuluyor.

Hangi Telefonlarda

Google tarafından açıklaması yapılan bu özel Android sürümü 1GB ve daha altı düşüklükte ki RAM kapasitesine sahip ve işlemci gücü olarak da zayıf kalan telefonlar için geliştirilerek piyasaya sürülmüş durumda.

Daha önceden de Google'ın bu tarz uygulamalarını görmüştük. Android 8 Oreo ve Android 9 Pie yönünden de yine benzer bir uygulamayı yapan Google şimdi ise Android 10 için bu özel sürüm Android 10 Go Edition'u kullanıcılarına sunmuş oldu.

Android 10 Go Edition'ın, saydığımız tarzdaki akıllı telefonlarda kullanımına başlandı. Sizler de giriş seviyesinde akıllı telefona sahip bir kullanıcısı iseniz, bu özel sürümü rahatlıkla yükleyerek daha güzel bir kullanım kalitesine kavuşabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.