tarafından - Eylül 26, 2019
109 görüntüleme

1992 yılında kontrol edilebilen dinamik robotlar ve yazılımlar üretmek amacıyla kurulan ve bu anlamda büyük ilerlemelere imza atan Boston Dynamics şirketi bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyor.

Üzerinde uzun zamandır çalıştıkları ve piyasaya arzı ile ilgili çeşitli söylentilerin konuşulduğu Spot adlı robotla ilgili gelişmeler nihayet ortaya çıktı. Yaklaşık 3 aydır şirket Spot’u piyasaya sürülebilecek şekilde bir versiyonunu yapmaya çalıştıklarını duyurmuştu. Şirketin Başkan Yardımcısı Michael Perry, robotu piyasaya sürmeyi planladıklarını ancak önceliklerinin robotlarının ve ait olduğu teknolojilerinin savaş ve silah endüstrisi dışında insanlara hizmet ve eğlence amaçlı olarak kullanılmasının olduğunu açıkladı.

İsteyen Herkes Spot’u Alabilir mi?

Piyasaya sürmek derken herkesin alabileceği anlaşılmasın. Robotun kullanılacağı alanla ilgili belli projeleriniz var ise ve şirket tarafından projeniz kabul görürse ve tabii ki maddi olarak da maliyetini karşılamaya hazırsanız Spot’u almak için başvurabilirsiniz.

İnsanların yapması gereken tehlikeli veya zor işleri robota yaptırmak mümkün. Arkasında dört tane donanımı taşıyabilen spot istekler doğrultusunda programlanabilir.

Spot Neler Yapabiliyor?

Spot zor durumda bile dengesini koruyabiliyor, programlanabiliyor, zıplayabiliyor ve hatta sizinle dans edebiliyor. Robotlar çeşitli nesneleri tutabiliyor bir yerden başka bir yere taşıyabiliyor ve bu işlemleri hızlı bir şekilde yapabiliyor. Örneğin tehlikeli bir durum olan bir gaz kaçağının kontrol edilmesi gerektiğinde insan yerine bu kontrol işlemini Spot’a yaptırabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.