tarafından - Eylül 27, 2019
107 görüntüleme

İstanbul'da dün saat 14.00'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki tedirgin edici deprem sonrası GSM operatörlerinin tamamında büyük aksaklıklar meydana gelmişti. Yaşanan depremin ardından insanlar, telefonlarıyla sesli arama gerçekleştirememişti. Deprem sonrası en büyük problem ise Türk Telekom aboneleri için söz konusu olmuştu. Türk Telekom aboneleri çok uzun bir süre cep telefonları ile görüşme gerçekleştiremedi. Türk Telekom bu sabah konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı ve aksamaların sona erdiğini, iletişimin normale döndüğünü duyurdu.

Türk Telekom Sorunla İlgili Twitter'dan Açıklama Yaptı

Türk Telekom abonelerinin deprem sonrası yaşadığı iletişim problemi ile ilgili olarak, dün sıcağı sıcağına bir açıklamada bulunulmuştu. Türk Telekom yetkililerinin Twitter'dan yaptığı açıklamada, " İstanbul'da meydana gelen ve merkez üssü Silivri olan depremden dolayı, mobil hatlarda oluşan yoğunluktan dolayı iletişim problemi olmasına rağmen; geniş bant, sabit ses ve fiber altyapımızda hiç bir kesinti ya da problem söz konusu değildir. Yaşanan sarsıntıdan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Sorun Gece Boyunca Devam Etti

Türk Telekom hizmetlerinde ortaya çıkan büyük sorun gece saatlerinde de sürdü. Şirket tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada, problemin sesli aramalarda oluşan yoğun trafikten kaynaklandığı ve bu sorunun yalnızca mobil kullanıcılarını etkilediği ifade edildi. Türk Telekom yetkilileri, sesli arama dışındaki diğer tüm hizmetlerin gün boyu devam ettiğini de belirttiler. Şirket, görevli ekiplerin sorun üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve sesli arama sorununun önümüzdeki bir kaç saat içerisinde çözüleceğini ifade etti.

Türk Telekom'dan Sabah Saatlerinde Açıklama Geldi

Türk Telekom'dan bu sabah saatlerinde yapılan açıklamada hizmetlerin normale döndüğü belirtildi. Şirketten yapılan en son açıklamada: “Teknoloji ekibimizin özverili çalışmaları neticesinde abonelerimize normal hizmetleri yeniden sunmaya başladık. Dünkü deprem sonrası ortaya çıkan iletişim sorunundan etkilenen bütün abonelerimizden özür dileriz. Bu süreçte hoşgörülü ve sabırlı bir tavır sergileyerek bizden desteğini esirgemeyen bütün abonelerimize sonsuz teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

İletişim İçin WhatsApp Kullanıldı

GSM operatörlerinde ortaya çıkan bu önemli sorundan dolayı, insanlar sevdiklerine ulaşabilmek amacıyla WhatsApp gibi uygulamaları kullandılar. Fakat, dün yaşanan kesintilerden dolayı GSM operatörlerinin olası bir doğal afete hazır olup olmadıklarına dair kafalarda büyük soru işaretleri oluştu.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.