tarafından - Ekim 2, 2019
472 görüntüleme

Google Chrome yalnızca en küçük değil, aynı zamanda kullanımı kolay, çok çeşitli eklentilere sahip, 53 dünya diline çevrilmiş ve tamamen ücretsiz olan tüm kullanıcılar için kullanılabilen en hızlı tarayıcılardan biridir. Google Chrome ayrıca tarayıcılar Firefox, Opera ve Edge’e önemli bir alternatiftir.

Birçok kullanıcı Android'deki en popüler tarayıcı için karanlık modunu bekliyordu ve nihayet Google Chrome'un mobil sürümüne uzun zamandır beklenen "Karanlık Modu" ekledi. Karanlık Mod eklendikten sonra akıllı telefonların kullanımı daha da rahat hale dönüştü. Genellikle akıllı telefonlar internete bağlanmak amaçlı kullanılmakta. Özellikle karanlıkta telefon ışığını kısmak zorunda kalanlar için Karanlık Mod çok kullanışlı olacaktır.

Google Chrome Karanlık Mod Aktivleştirme

Öncelikle, Chrome ayarlarında “Karanlık Mod” seçeneğinin aktif etmek için Chrome 74 sürümü olmalıdır. Bunun için uygulama sürümünü kontrol edin ve gerekirse Google Play'den en son güncellenmiş versiyonu indirin. Güncellenme yapıldıktan sonra aşağıdakı adımları takip ederek Karanlık Mod'u aktif edebilirsiniz.

1. Chrome uygulamasının adres bölümüne tırnak işaretleri olmadan “chrome: // flags” girin. Bu, ana tarayıcı ayarlarında "Karanlık Mod" seçeneğinin görüntülenmesini sağlamak için gereken özel ayarlı bir sayfa açacaktır.

2. Ekranın üstündeki arama çubuğuna dokunun ve ardından ihtiyacınız olan bölümün hemen görüntülemesi gereken “Android Chrome UI karanlık modu” seçeneğini arayın.

3. Bulunan seçeneğin aşağı açılır listesine dokunun ve ayarını "default" ayarından "enabled" olarak değiştirin ve ardından Chrome'u yeniden başlatın.

4. Uygulama tekrar açıldığında, ilgili simgeyi kullanarak ayarlar menüsüne girin ve ardından “Ayarlar”> “Karanlık Mod” kısmına geçin (Settings - Dark Mode). Anahtarı etkin konuma kaydırın; Chrome otomatik olarak yeni bir karanlık temaya geçer. Menüdeki karanlık mod ayarlarını etkinleştirdikten sonra bile açamazsanız o zaman uygulamayı yeniden başlatmağı deneyin.

Chrome ayarlarında karanlı mod'un otomatik olmadığını unutmayın - manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir: kısayolun özelliklerinde “–force-dark-mode” satırını eklemeniz gerekir. Tarayıcı başladıktan sonra tarayıcı kararır.

Google Chrome Karanlık Mod Özelliği Nedir?

Google Chrome yeni karanlık modunu açmak için şimdilik yukarıda gösterilen bölümlere girmeniz gerekecektir. Zamanla Google Chrom Karanlık Mod'un final versiyonu tam hazır olduğunda bu mod için ayarlarda değişiklik yapmanıza gerek kalmayacaktır. Karanlık Mod son dönemlerde bazı akıllı telefonlarda uygulandıktan sonra büyük rağbet gördü. Birçok yapımcılar bu nedenle uygulamalara karanlık mod'u getirmeğe başladı. Google Chrome karanlık mod özelliği daha yeni olduğu için Karanlık Mod aktif olunduktan sonra bile bazı Chrome sayfalarının beyaz kaldığını görebilirsiniz. Karanlık mod ışık ayarlama sorunundan kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği özelliktir.

  • Karanlık mod aktif olduğu zaman başka birinin akıllı telefon veya cihazın ekranını görmesi zorlanıyor. Bu özelliklik bir nevi size gizli kalma garantisi veriyor.
  • Karanlık mod'un sağladığı diğer özellik ise şarj süresini uzatmaktır. Kısık ışık daha az enerji tükettiğinden karanlık mod kullanarak cihazınızı daha uzum süre kullanabilirsiniz.
  • Karanlık mod otomatik olarak ışığı ayarlar. Gözünüz özellikle karanlık saatlerde daha az cihazlardan çıkan ışığa maruz kalır. Karanlık Mod seçerek gözlerinizi koruyabilirsiniz.
  • Karanlık Mod bir bilgisayarda veya akıllı telefonda çalışırken stres miktarını azaltır. Beyaz renk daha fazla ışık kullandığl için gözlerimize daha rahatsız edici gelebilir.

Google Chrome Karanlık Mod Şubat 2019 tarihinde kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Sayfaların rengini açık renkten koyu renge geçirerek Google Chrome da piyasadaki "karanlık mod"lar gurubuna katıldı. Fakat güncelleme dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların tam da şikâyet ettiği hatalarla geldi. Özellikle renk konusunda çoğu kullanıcı şikâyetini bildirdi. Karanlık mod isteğe bağlı olarak açılır ve istenilen zaman kapatılabilir. Google Chrome karanlık mod rengi ise beklenilen renk tonuna cevap vermiyordu. Uzun bir süre sonra, Google geliştiricileri bu dezavantajı düzeltmeye karar verdiler, şimdi tarayıcıda yeni bir ek var. Koyu tema artık görüntünün renk yapısını değiştirmiyor, bunun yerine karanlık mod metnin arka planını ve rengini biraz değiştiriyor.

Benzer bir mod, Chrome Canary test yapısındaki kullanıcılar için de geçerlidir, büyük olasılıkla, koyu bir tema yakında normal bir tarayıcı için hazır olacaktır. Android akıllı telefonlarda karanlık modunu etkinleştirmek için Chrome ayarları sekmesine gidip Bayraklar sekmesini bulmanız ve ardından android-content-dark-mode adlı bayrağını etkinleştirmeniz gerekir.

Bu değişikliklerden sonra, tarayıcı zaten karanlık bir modda yeniden başlatılmalı ve etkinleştirilmelidir. Google Chrome'da karanlık mod kullanmak, sağlıklarına önem veren ve internette gezinmeyi daha rahat hale getirmek, gözlerinin ve ruhlarının sağlığını korumak için çaba sarf eden insanlar için mükemmel bir çözümdür. Karanlık Mod özelliğine alışamıyan kullanıcılar diledikleri zaman bu özelliği kapatabilir.

YouTube, Reddit, Twitter gibi ünlü sosyal medya sayfaları da karanlık mod özelliğine sahip. Windows 10 ve Mac OS X'in son sürümleri de karanlık modu destekliyor.

Her geçen gün karanlık mod tercihten kullanıcı sayısı artıyor. Dünyada hızla popülerlik kazanan karanlık mod özelliğini ücretsiz olarak aktif etmek mümkün. Karanlık Mod'u destekleyen sayfaların sayısı yakın zamanda artabilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.