tarafından - Ekim 3, 2019
188 görüntüleme

Uzun bir süredir kişisel hakların korunması ve gizliliği konusunda sürekli cezalar ile gündeme gelen Facebook bu konuda önlem almaya çalışmasına karşılık yine de başarı sağlayamadı. Son olarak ise Türkiye'de görülen dava sonucunda verilen ceza ile kişisel verilerin paylaşılmasının önüne geçilmeye çalışıldı. 1 milyon 600 bin TL ceza kesilmesine karar verildi. Facebook uygulamasının yapısı gereği insanların telefon numaralarının ele geçirilmesine neden olmasından dolayı verilen ceza karşısında yine de önlem alınmasının söz konusu olup olmayacağı ise merak edilmeye başlandı.

Anlık Hata

Kişisel Verilerin Korunması konusunda son zamanlarda sıklıkla ceza almak zorunda kalan Facebook son olarak da telefon numaralarının dışarıya sızması noktasında sorun yaşadı. Facebook oluşan bir hata karşısında binlerce insanın telefon numarasının paylaşılmasına neden oldu. Bu nedenden dolayı da Türkiye'den ceza yemek zorunda kaldı. Kurula bildirilen hata karşısında temsilciden gelen cevap ise sorunun bilgileri dâhilinde olduğu oldu.

Hatanın Nedeni

E-posta ile verilen cevapta başkasının gözünden gör ve buna benzer bazı uygulamaların kullanımı sırasında meydana gelen bir olay olduğu anlaşıldı. Bundan dolayı verilerin paylaşılmasının söz konusu olduğu da açıklamaya eklendi. Bahsedilen hata sonucunda ise Türkiye sınırlarında yaşayan 133 bin 510 kişinin telefon numaraları dışarı sızmış oldu. Telefon numarasına ek olarak kullanıcı isimleri ve ilişki durumları bile dışarı sızan bilgiler arasında yer aldı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.