tarafından - Ekim 7, 2019
79 görüntüleme

Epic Games tarafından yayınlanan Fortnite, tüm dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından oynanan bir oyun. Şimdi Kanada merkezli bir hukuk şirketi ise, Epic Games firmasını dava edecek. Dava gerekçesi ise " Şirketin, Fortnite adlı oyunu bilerek bağımlılık yapan bir oyun olarak tasarlaması" iddiası.

Psikologlar Vasıtasıyla

Çok ciddi bir oyuncu kitlesine sahip Fortnite, tüm dünya çapında oynanıyor ve her yeni gün popülaritesi artıyor ve oyuncu kitlesine yeni oyuncular katılıyor. Sunduğu bir çok yenilikle devamlı heyecan yaratan oyun şimdi ise bambaşka bir konu ile yine gündemde.

Kanada merkezli bir hukuk firması olan Calex Légal'in kamuoyuna duyurusuna göre, Epic Games şirketi Fortnite isimli oyunu tasarlarken işe çok sayıda psikolog aldı ve bu oyunun en üst düzeyde bağımlılık oluşturmasına yönelik gayret gösterdi. Bu şekilde Epic Games'in gençleri bu oyuna bağımlılık yoluyla çektiğini beyan eden hukuk firması, bu durumu mahkeme önüne getireceklerini açıkladı.

Tütün Şirketleri Örneği

Hukuk firması 2015 yılında tütün şirketleri hakkındaki davayı emsal göstererek, Epic Games şirketinin bağımlılık riski noktasında üzerine düşenleri yerine getirmediğini iddia ediyor. Daha önce Quebec Yüksek Mahkemesince, sigara içme neticesi oluşacak tehlikeler hususunda müşterilerini uyarmayan ve bilgilendirmeyen tütün şirketlerine verilen cezalar örnek gösterilerek, bağımlılık noktasında Epic Games tarafından bilgi verilmesinin zorunlu olduğunu ancak bunun yapılmadığını belirtiyor.

Daha öncede kişisel bilgiler konusundaki güvenlik açığıyla gündemde yer bulan Fortnite ve Epic Games bir süre daha davalarla uğraşacak gibi görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.