tarafından - Ekim 7, 2019
69 görüntüleme

Gündelik hayatta çok sık rastlanmasa bile çok çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere robotlar üretilmektedir. Özellikle ev hanımlarının tüm yükünü alacak olan ev işlerinde kullanılmak üzere üretilen robotlar şimdiden merak konusu. Ev işlerinde yardımcı olmak için üretilen robotlar hayatı kolaylaştırmaya yönelik son teknoloji ile üretilmektedir. Toyota bu robotları eğiterek daha iyi performans sergilemelerini amaçlamaktadır.

Neler Yapabilirler

Eğitim süreçleri insan gibi olmayan evlerde kullanılması düşünülen robotlarda sanal eğitim ile öğrenme amaçlanmaktadır. Robotları insanlardan ayıran özellik kodlamaların süreklilik arz etmesi ve bu kodlamaların robotlara her hangi bir sıkıntı vermemiş olması iken Toyota yetkilileri bu becerilerini geliştirecek etkinlikleri de robotlara sanal ortamda öğretmeyi amaçlamakta ve bu öğrenme sonucu robotlarında yaratıcı fikirler icra etmesi beklenmektedir. Bu eğitimlerde Toyota'nın sergilemesi gereken eğitim üç boyutlu tasarlanan VR Eğitim sistemini kullanmak. Bu eğitim sistemi sonrası robotların bilgilendirilme aşaması yer alıyor.

Eğitimden yüzde yüz başarı elde edeceklerine inanan Toyota gündelik objelerin farklı kullanımı ve basit komut kavramlarını robotlara öğretebileceklerine inanmaktalar. Üretimi yapılacak olan yapay zekâlı robotlar, yaşlıların bakımı, hasta bakımı, ev işleri, çocukların bakımı gibi alanlarda kullanılabilecek.

Bu robotların hayatı kolaylaştırmada özel tasarlanmış olmaları, insan şeklinde olması, tüm vücut koordinasyonu sağlayabilmesi, hareket etme özelliğine sahip olması gibi fonksiyonel hareketleri mevcuttur. Toyota'nın yapmış olacağı bu çalışma ile robot teknolojisi bir adım daha ileri gidecektir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.