tarafından - Ekim 7, 2019
103 görüntüleme

İOS13 Apple tarafından yapılan yeni bir güncelleme olarak hayatımıza girdi. Ancak güvenlik konusunda kullanıcılarından tam not alamadı. Sürekli olarak verdiği hatalar sebebi ile eleştirilen İOS13 üç kez güncellenmiş ancak yinede başka bir sorunlar ile tekrar gündeme gelmiştir.

Araştırmacılar Ne Diyor?

Charger Lab tarafından İOS 13 işletim sistemi İPhone'lar tarafından kullanılan üçüncü taraf kablosuz şarj cihazları için uygun olmadığını çünkü gerekli performansı göstermediğini tespit etmiş. ChargerLab'na göre 7.5W maksimum kablosuz şarj hızına sahip üçüncü parti şarj cihazları İOS13.1 ile sadece 5W gücünde çalışmaya başlar bu sebeple İPhone 11'ler in bir saat içinde oldukları şarj kapasiteleri yarı yarıya düşüyor.

Apple son güncelleme ile devam ediyor. Ancak şarj konusundaki problem hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmamasına rağmen kablosuz şarj kapasitesinde ki bu problemin bilerek yapıldığı söylentisi medyada yer alıyor. Qi sertifikasyon gereğine uygun olmayan şarj aletlerinin kapasitesi AB tarafından düşürüldüğü de medyadaki paylaşımlarda yer alıyor.

Mağdurlar Kimler?

Müşterilerini güvence altına almayı hedeflediği imajını verse de bu adım Apple’ın AppleInsider ile iletişime geçen üreticiler, Apple’ın bu uygulaması hakkında kendilerine hiç bir bilgi verilmediğini iddia ediyor. Kaldı ki Qi sertifikasyon koşullarına tamamen uyumlu olsalar bile, 5W kotasını aşabileceklerinin de hiçbir kesinliğinin bulunmadığını beyan ediyorlar.

Apple tarafından piyasaya sürülen iOS 13’te oluşan kablosuz şarj sınırlamasından yeni nesil iPhone ailesi iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max de mağdur durumda olduğu ve bu mağduriyet için şirket tarafından resmi bir izahat yapılması ve mağdur olan kullanıcılara konu hakkında bilgilendirme yapılması bekleniyor. Böylece firmanın kendi müşterilerine sunduğu güvencenin de kullanım hakkı kısıtlanan kişilere engel olmaması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.