tarafından - Ekim 8, 2019
93 görüntüleme

Afrika bulunan Ruanda'da akıllı telefon üretimi başladı. Afrika Kıtası'nda hizmet veren "Mara" isimli fabrikada kıtanın ilk akıllı telefonları üretilecek.

Üretim Nerede Yapılacak?

Günümüzde neredeyse her yaştan insanın elinde bulunan akıllı telefonlar, Afrika Kıtası'nda ilk defa üretilecek. Ruanda'da üretilen bu telefonlar ile halka 52.1'ine internet erişimi veriliyor. Akıllı telefonlar ile Afrika Kıtasın'nın bu kadar geç tanışması tabi ki ekonomik koşullar ile yakından ilgilidir. Artık ''Mara'' isimli fabrika sayesinde bölge için akıllı telefona erişim daha kolay olacak. Üretim yapulacak olan Ruanda bölgesinin Devlet Başkanı Paul Kagame halkın erişim konusundaki mağduriyetini giderebilmek için bu telefon fabrikasını kurduklarını belitti. Mara adlı fabrikada üretilecek olan akıllı telefonların markası da ''mara'' ismi ile satışa çıkacak. Android işletim sistemi mevcut olan telefonların yapıldığı fabrikada 200 kişi görevlidir ve üretim dün başlamıştır. Üretilen akıllı telefonların fiyat aralığı 129 dolar -189 dolar olarak belirleneceği bekleniyor.

Devlet Başkanı Akıllı Telefonu Değerlendirdi

Ruanda bölgesinin Devlet Başkanı Paul Kagame, akıllı telefon kullanımının artık bir ihtiyaç olduğunu bu sebeple de üretilecek telefonlarda yüksek teknolojik özellikler olmasını gözettiklerini ifade etmiştir. Halkın Mara isimli fabrikada üretilen bu akıllı telefonlara zorlanmadan sahip olabilmesi için iki yıllık ödeme planı ile taksitle satılacağını söyledi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.