tarafından - Ekim 9, 2019
1,791 görüntüleme

İnternet ortamında yapılan işlemler ve açılan hesaplar için güçlü şifre oluşturmak güvenlik açısından önemlidir. Google chrome, oluşturacağınız şifrelerinizi daha güçlü hale getirebilmeniz için çeşitli alternatifleri daha güçlü bir şekilde sunmaktadır. Google chrome ile güçlü şifre oluşturma işlemlerinde tüm çevrim için hesaplarınızın şifrelerinizi kaydetmeniz önerilmektedir. Kaydettiğiniz hesap şifrelerinizi, akıllı kilitleme özelliği sayesinde Google hesabınıza kaydediyor ve senkronize ederek koruma altına alıyor.

Google chrome uygulamasında, güçlü şifre oluşturmak için şifre üretici uygulaması bulunmaktadır. internet erişimleriniz için chrome seçtiğinizde sizlere güçlü şifre sunuyor ve hesaplarınızı daha güvenli hale getiriyor.

Şifre Oluşturma

Google chrome ile güçlü şifre oluşturma işlemleri için chrome uygulaması üzerinde hesabınızın açık olması gerekiyor. Hesabınız açıksa arama çubuğu bölümündeki hesap profilinizi seçin. Açılan ekrandaki şifreler bölümünü seçerek işlemlere devam edebilirsiniz. Bu bölümdeki “şifreleri kaydetmeyi öner” butonunun açık olmasını sağlayın. Hangi internet sitesinde hesap oluşturacaksanız o siteye bağlanın ve hesap şifresi alanını seçtiğinizde, güçlü şifre oluşturabilmeniz için bir pencere açılacaktır.

Burada önerilen şifreyi kullan seçeneği seçilir. Önerilen şifre bildirisi gelmiyorsa, sağ tıklayarak, şifre öner seçeneğini seçebilirsiniz. Güçlü şifreyi belirledikten sonra, hesap oluşturma kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Tüm işlemlerinizi kaydettikten sonra, Google hesap şifrelerinizi saklayacak, hesabınıza erişmek istediğinizde, şifre hatırlamaya uğraşmadan erişim yapabileceksiniz.

Şifre Değiştirmek

Google chrome uygulama özelliği ile şifre oluşturarak, bu şifreleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Hesabınız ile işlemler yaparken, çeşitli nedenlerden dolayı şifreyi değiştirmek isteyebilirsiniz.

Google chrome tarafından oluşturulan ve Google tarafından kaydedilen şifreyi değiştirmek istediğinizde, birkaç kolay işlem adımı ile bu işlemleri yapabilirsiniz. İlk işlem hesabınıza mevcut şifre ile giriş yapmalısınız. giriş yaptıktan sonra, şifre değiştir ya da şifre sıfırla bölümünü seçin.

Yeni şifre bölümüne tıklayın ve güçlü şifre oluşturabilmek için önerilen şifreyi kullan seçeneğini kullanın. Bu bölüme sağ tıklayarak, şifre öner seçeneği üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Şifrenizi değiştirdikten sonra, değişiklikleri kaydet yaparak, şifrenizi değiştirmiş olursunuz. Hesabınıza sorunsuz erişim yapabilmeniz için yeni şifrenizi kaydetmeniz ve senkronize etmeniz gerekiyor. Hesabınızın giriş bölümündeki şifreyi güncelle seçeneği ile yeni şifrenizi internet sitesine kaydedebilirsiniz.

Akıllı Kilit İçin Şifre Kaydetme

Google chrome uygulamasında, akıllı kilit özelliğini aktifleştirebilmek için, Google ayarlar bölümünden işlem yapabilirsiniz. İşlemlerinizi daha kolay yapabilmek için otomatik oturum açma özelliğini aktifleştirmenizi öneriliyor.

Google chrome ile güçlü şifre oluşturma işlemlerinde, şifrelerin kaydedilmesi işlemlerini, bankacılık ve bazı özel işlemleriniz için kaydetme seçeneğini pasif duruma alarak, şifrelerinizin kaydedilmesini önleyebilirsiniz. Akıllı kilit için şifre kaydetme özelliği her uygulama için engellenememektedir.

Güvenli Hesap ve Güçlü Şifre Oluşturma

Google, güvenli bir şifre ile hesap oluşturma işlemlerinde kurtarma bilgileri özelliği ile hesapları koruma altına almaktadır.

Güçlü bir şifre size ne sağlar?

  • Kişisel bilgilerinizi sürekli güvende tutar,
  • Başkalarının hesaplarınıza erişimlerini engeller,
  • E-postalarınızın ve diğer dosya içeriklerinizi koruma altına alır.

Google chrome uygulamasının yapmış olduğu güncellemeler ile kullanıcılara oluşturacakları hesaplar için güvenli şifre oluşturma önerileri sunmaktadır. Bu öneri seçeneklerini seçtiğinizde, tahmin edilmesi zor olan şifre seçeneklerini belirleyerek hesaplarınız güven altında tutacak, Google bu hesaplarınızda bir sorun olduğunda kurtarma seçenekleri ile hesaplarınızı tekrardan kullanabilmenizi sağlayacaktır.

İyi Bir Şifre Nasıl Olmalı

İnternet sitelerinde açılacak olan hesaplar için kullanılacak olan şifrelerin güçlü olması ve başkaları tarafından tahmini zor seçenekler içermesi hesap güvenliği açısından önemlidir. Şifre belirlerken, kullanmamanız gereken bazı şifre örnekleri vardır. Kullanılmaması gereken şifreler şunlardır.

  • Ardışık sayılardan oluşan şifreler,
  • Doğum tarihi içeren şifreler,
  • Hesabınızda daha önceden kullandığınız şifreler,
  • Şifre başında ve sonunda boşluk bulunan şifreler.

Bunlara dikkat ederek şifre oluşturma seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Güçlü şifrelerde, mutlaka çeşitli karakterleri kullanmayı denemelisiniz. Bu şifreleri siz hatırlayabilir, ancak başkaları hatırlayamaz ve tahmin edemezler.

Şifre Çalınmasına Karşı Tedbirli Olma

Hesaplarınız için oluşturduğunuz şifreleriniz ile hesabınıza erişim yapamadığınızda, kurtarma seçeneklerini denemelisiniz. Google chrome güvenli şifre önerileri ile en güçlü şifreleri oluşturmanızı ve bu şifreleri Google hesaplarına kaydetmenizi öneriyor.

Bu yöntemi kullandığınızda, hesaplarınıza erişim yaparken Google kayıtlı şifreyi hesaba tanımlayarak hesabın açılmasını sağlayacaktır. Google kurtarma seçenekleri ile unuttuğunuz ya da başkaları tarafından tahmin edilerek değiştirilmiş olan şifrenizi kurtarabilirsiniz.

Kurtarma Seçenekleri

İnternet sitesi hesaplarınızda, şüpheli bir işlem tespit edildiğinde, hesabın güvenliğini sağlamak için sistem kurtarma seçeneklerini size sunacaktır. Şifre kurtarma işlemleri için e-posta ve telefon numarası bilgilerinizi hesabınıza tanımlamış olmanız gerekir. Hesaplarınıza e-posta bilgilerini eklemek için Google hesabı açılır ve gezinme panelindeki kişisel bilgiler bölümü seçilir.

İletişim bilgileri bölümündeki e-posta bölümüne, kurtarma e-postası bilgilerini ekleyebilirsiniz. Kurtarma işlemleri için telefon numaranızı da ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde iletişim bölümündeki telefon bölümünü tıklayarak, buraya hesap kurtarma işlemlerinde kullanacağınız telefon numaranızı ekleyerek kaydedebilirsiniz.

Şifrenizi başkasının kullandığından şüphelenir ya da şifrenizi unutursanız, kurtarma seçenekleri ile hemen geri alabilir ve yeni şifre belirleyebilirsiniz. Google chrome ile güçlü şifre oluşturma her zaman daha güvenlidir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.