tarafından - Ekim 9, 2019
139 görüntüleme

Android'in dört kurucusundan en önemlisi olan ve daha sonra Essential Products'ı kuran Andy Rubin, Essential'e ait yeni bir telefonla ilgili görselleri paylaştı. "GEM" kod adıyla tanıtılan akıllı telefonun görünüşü ise çok farklı ve daha çok bir televizyon kumandasına benziyor. Açıklamada Andy Rubin, telefona ait herhangi bir donanımsal özelliği paylaşmazken, çıkış tarihini de bildirmedi.

Google'dan Sonra Essential

Televizyon kumandasını andıran şekli ile dikkat çeken GEM'i üretecek firma Essential Products. Bu firma Android'i geliştiren fakat daha sonra Google bünyesinden ayrılan Andy Rubin tarafından 2015 senesinde kuruldu. GEM'e ait görsellerin paylaşıldığı tanıtımda, bizzat şirket kurucusu Rubin tarafından yapıldı.

Daha önceki telefon şekillerine benzemeyen, oldukça uzun ve ince görünüme sahip olan GEM, Android sistemi ile çalışacak. Bu telefonda uygulamalar alt alta dizilmiş kareler şeklinde dizayn edilmiş durumda.

Sürekli Renk Değişimi

Bu telefonun bir başka dikkat çeken yönü ise özel bir malzemeyle yapılması ve bu malzemenin de sürekli renk değiştirmesi. Gerçekten de GEM'e, birçok farklı açıdan bakıldığında bu renk değişimleri kolaylıkla fark edilebiliyor.

Tanıtımda GEM'e ait donanımsal hiçbir özellik paylaşılmadığı için bu özellikler şu an bilinmiyor. Tanıtımdaki görsellerde telefonun arkasındaki kameranın çok geniş bir sensöre sahip olduğu görülebiliyor. Fakat kameranın da teknik özellikleri bilinmiyor. Ayrıca telefonun piyasaya çıkış tarihide şu an için sır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.