tarafından - Ekim 10, 2019
2,230 görüntüleme

Apple TV, son yıllarda ülkemiz de dahil olmak üzere büyük bir kullanıcı kitlesine hitap etmeye başlamıştır. Bu nedenle Apple TV nasıl Android telefonlara kurulur? sorusu merak edilmeye başlamıştır. Airplay özelliğine ek olarak, Apple TV’nizi kumanda etmek veya Android cihazlarınıza yansıtmak için kullanabileceğiniz birkaç seçenek bulunuyor.

Mirroring360 Uygulaması ve Kullanımı

Mirroring 360 uygulaması, iPhone veya Android cihazınızın ekranını bilgisayar bağlantısı aracılığıyla kablosuz olarak Apple TV’ye aktarabileceğiniz bir uygulamadır. Bilgisayar ortamının işletim sistemi fark etmeksizin, bu bağlantıyı kurabilir ve ekran yansıtması yapabilirsiniz. Oyun severler tarafından sıklıkla kullanılan bu uygulama, telefonunuzdaki uygulamaları veya fotoğrafları Apple TV’de kolaylıkla görüntülemenize imkân tanıyor.

  • Mirroring360 uygulamasını kullanmak için;
  • İlk olarak ‘Mirroring360 Sender To Apple TV’ uygulamasını App Store veya Google Play Store’dan cihazınıza indirmelisiniz.
  • Uygulamanın kurulumu tamamlandıktan sonra uygulamayı çalıştırın.
  • Uygulamanın çalışması için, Apple TV ve telefonunuz aynı kablosuz ağa bağlanmalıdırlar.
  • Uygulamayı başlattığınızda, ekranda listelenen Apple TV’ye tıklayın ve bağlantı talebinde bulunun.
  • Android cihazınız ile Apple TV arasında bağlantı kurulduğu zaman, cihaz içeriklerini televizyonunuzda görüntüleyebilirsiniz.

Bu kolay işlem adımlarıyla birlikte, Android cihazınızı Apple TV’ye veya Apple TV’nizi Android cihazınıza yansıtabilirsiniz.

AirSync Uygulaması ve Kullanımı

Airplay özelliğini kullanarak Android cihazlardan Apple TV’ye yansıtma yapan bir diğer uygulama, AirSync uygulamasıdır. Cihazınızdaki uygulamaları, görüntüleri veya videoları Apple TV’nize yansıtabileceğiniz bu uygulamayı kullanırken izleyeceğiniz adımlar ise;

  • Uygulamayı Google Play Store’dan indirerek Android telefonunuza kurun.
  • Airplay özelliğini kullanabilmek için, uygulamaya giriş yapın ve menüden ‘AirTwist&Airplay’ seçeneğine tıklayın.
  • Gelen menüde ‘Yansıtmayı Etkinleştir’ seçeneğine tıklayarak gerekli izinleri verin.
  • Son adımda, Android telefonunuzda bir medya dosyası açın ve paylaş seçenekleriyle birlikte Wi-Fi simgesine dokunun.

Tüm bu işlem adımlarından sonra, cihazınızda yer alan hemen hemen her içeriği Apple TV’nize yansıtabilecek veya Apple TV özelliklerini Android telefonunuzda görüntüleyebileceksiniz.

AllCast Uygulaması ve Kullanımı

Airplay özelliğine destek veren uygulamalar arasında yer alan ve birçok kullanıcı tarafından tercih edilen AllCast uygulaması, kolay bir bağlantı imkânı sağlamaktadır. Amazon FireTV, Xbox One, Roku ve Xbox 360 gibi platformlara desteği bulunan uygulamanın kullanımı ise;

  • Uygulamayı Android cihazınıza indirip kurun.
  • Android telefonunuzu ve Apple TV’nizi aynı kablosuz ağa bağlayın.
  • Uygulamayı telefonunuzda çalıştırın.
  • Bir medyayı oynatın ve cihazınıza AllCast uygulamasından sonra eklenen ‘Yansıt’ butonuna tıklayın.
  • Yansıtma işlemi için Apple TV’nizi listeden seçin.
  • Oynatılan medya Android telefondan Apple TV’ye yansıtılacaktır.

AllCast uygulaması her ne kadar pek çok platforma destek veriyor olsa da, yalnızca yerel videoların yansıtılmasına imkan tanıyor. Bu nedenle Netflix, PuhuTV gibi platformlarda yer alan videoların yansıtmalarını gerçekleştirebiliyorsunuz.

ApowerMirror Uygulaması ve Kullanımı

Profesyonel ekran yansıtma araçlarından bir tanesi olan ApowerMirror uygulaması, kablolu veya kablosuz bağlantılarda tercih edilecek bir uygulamadır.

Uygulamayı kullanırken, ilk olarak telefonunuza ve bilgisayarınıza uygulamanın kurulumunu gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra HDMI kablosuyla bilgisayar ve Apple TV arasında bağlantı kurun. Ardından telefonunuzu USB kablosuyla birlikte bilgisayarınıza bağlayın.

Eğer Wi-Fi ağına sahipseniz, bağlantı işlemini kablosuz ağ üzerinden de sağlayabilirsiniz. Ancak tüm cihazların aynı ağa bağlanması gerektiği unutulmamalıdır. Bağlantı işlemini tamamladıktan sonra, cihazlar arası görüntü yansıtma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Chromecast Built-in Uygulaması ve Kullanımı

Chromecast Built-in özelliği bazı akıllı televizyonlarda yer alabilmektedir. Bu özellikle birlikte, mobil cihazlardan televizyona yayın aktarımı yapılabiliyor. Uygulama hemen hemen her yayın çeşidine destek sunuyor.

Mobil cihazınızda yansıtmak istediğiniz video uygulamasını çalıştırdıktan sonra, ‘Yayınla’ simgesine tıklamalısınız. Netflix, PuhuTV ve BluTV gibi platformlarda bu butonu bulabilirsiniz. Butona tıkladıktan sonra, izlemek istediğiniz yayının bulunduğu cihazı seçmelisiniz. Cihazı listede görüntüledikten sonra, ‘Oynat’ seçeneğine basarak uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Harici Bağlantıyla Android Telefon ile Apple TV Arasında Bağlantı Kurma

Mobil cihazlarınızda oynattığınız içerikleri doğrudan kablolu bağlantılar ile Apple TV’nize aktarmanız mümkündür. Aynı şekilde bu kablolu bağlantıyla Apple TV’yi Android cihazlara yansıtma imkânınız da vardır.

Bunun için mikro HDMI veya USB-C kablo bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Android telefonunuz ile Apple TV’niz arasında bu yardımcı araçlar ile kuracağınız kablolu bağlantının ardından, ekran yansıtma işlemini istediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz.

Anymote Uygulamasıyla Android Telefonlardan Apple TV’yi Uzaktan Kontrol Etme

Anymote uygulaması, Apple TV’leri uzaktan Android telefonunuz ile kumanda etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Aynı kablosuz ağ üzerinden bağlantı sağladığınız cihazlar arasında etkileşim sağlayabilmeniz, bu uygulama sayesinde mümkündür. Anymote uygulamasını Android telefonunuza indirdikten sonra izleyeceğiniz adımlar;

  • Uygulamayı başlatın ve ‘Wi-Fi Cihazlarını Kontrol Et’ seçeneğine tıklayın.
  • Listede Apple TV seçeneğini bularak tıklayın. Televizyonunuz ağ üzerinde bulunacak ve listelenecektir.
  • Listelenen Apple TV’nizi seçtikten sonra, Apple TV’nizin Ayarlar> Genel> Uzaktan menüsüne ulaşın.
  • Apple TV ekranında beliren AnyMote-Smart Remote seçeneğine tıklayın.
  • Android cihazınıza iletilen pin kodunu Apple TV ekranına yazın ve işlemleri tamamlayın.

Tüm bu adımlardan sonra Anroid cihazınızdan artık Apple TV’nizi kolaylıkla kontrol edebileceksiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.