tarafından - Kasım 4, 2019
519 görüntüleme

Son yıllarda teknolojinin hayatımızda ki yeri oldukça artmıştır. Çok çeşitli sosyal medya platformları oluşmuştur. İnternette zaman geçirmeyi seven bir toplum olmamız nedeniyle de ülkemize yeni gelen her içerik büyük bir yankı bulmaktadır.

Bunlardan biri Instagram platformu olmuştur. Sosyal medyanın bir ayağını oluşturan bu platform sayesinde kişiler fotoğraf, video, hikayeler paylaşarak zaman geçirmektedirler. Sunmuş olduğu renkli içerik yapısı kısa zamanda milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlamasını sağlamıştır. Diğer bir popüler uygulama ise Netflix’tir.

Bu uygulama ise takipçilerine keyifli dizi ve film gösterimleriyle ulaşmaktadır. Birçok kategorinin yer aldığı uygulamada yerli- yabancı dizi ve film çeşitleri yer almaktadır. Netflix yeni düzenlemeleriyle yeniliklerine yenilik katmakta. Bunlardan bir tanesi Instagram ve Netflix arasında bağlantıyı gerçekleştiriyor. Netflix kullanıcılarına izledikleri dizi ve filmleri Instagram hikayeler bölümünde paylaşma imkanı sunuyor.

Instagram Nedir?

2010 yılında geliştirilen fotoğraf ve video paylaşım uygulamasıdır. Kaliteli filtreler ve sosyal ağ özellikleri ile kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. Anında fotoğraf gönderme içeriğiyle oluşturulan Instagram uygulaması oldukça popüler bir uygulama halini almıştır.

Bu uygulamanın bu kadar popüler olmasının sebebi çok basit gözüken fotoğraflarınızın başka hiçbir uygulamaya gerek kalmadan filtrelenebiliyor olmasıdır. Insatagram uygulaması içinde yer alan çeşitli filtreler ile harika fotoğraflar oluşturmanız oldukça kolay.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Instagram oldukça basit bir kullanıma sahiptir. Kullanmış olduğunuz akıllı telefonunuzun uygulama indirme kısmından Instagram uygulamasını indirmekle işe başlıyoruz. Sonrasında inen uygulama üzerinden bir hesap oluşturuyoruz ve adımları tek tek takip ediyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra Instagram hesabınız hazır hale geliyor.

İster fotoğraf ister video paylaşabiliyoruz. Hepsini renklendirip değişik yorumlarla takipçilerinizin beğenisine sunuyoruz. Ayrıca sizde istediğiniz arkadaşınızı, ünlüyü veya hesabı takip edebiliyorsunuz. Böylelikle farklı konularda farklı görsellere ulaşma imkanı sağlamış oluyorsunuz.

Netflix Nedir?

Film ve dizi alanlarında internet üzerinden yayın yapan bir platformdur. Birçok farklı kategorinin bir arada bulunduğu platform Dünya’da ve Türkiye’de geniş bir izleyici ağına hizmet vermektedir.

Oldukça tercih edilen dizi ve filmleriyle her geçen gün abone sayısını arttırmaktadır. Keyifli bir arayüz ekranına sahip olan platform oldukça basit bir kullanıma sahiptir.

Netflix Hangi Özelliklere Sahip?

Medya ve eğlence sektöründeki gelişmeler ile beraber internetin yaşamımızda büyük bir yer alması yeni platformları hayatımıza dahil etti. Bunlardan biri Netflix. Çok değil kısa bir süre önce sevdiğimiz dizi televizyon ekranında saatlerce başlasın diye beklemekteydik.

Aynı şekilde beğendiğimiz bir film sinemaya gelsin veya televizyonda yayınlansın diye beklerdik. İşte yeni gelişmeler bu beklemelere son verdi. Netflix çok çeşitli film ve dizilerle bizi bu dertten kurtardı. Peki, Netflix kullanıcılarına neler sunuyor. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Reklam olmadan sınırsız ve kesintisiz dizi-film izleme keyfi yaratıyor.
  • Her zaman yeni dizi ve filmleri listelerine ekleyerek yeni içerikler sunuyor.
  • En iyi görüntü kalitesi ile dizi veya filmleri izleme kolaylığı sağlıyor.
  • Kullanımının kolay olması nedeniyle zaman kaybı yaratmıyor.
  • Yasal çerçevelerde hizmet sunduğu için virüs gibi tehlikelerden koruyor.
  • Her cihaz üzerinden uygulamayı kullanma imkanı tanıyor.
  • Ekonomik seçeneklerle herkesin bu uygulamadan yararlanmasını sağlıyor.

Baktığınız da pek çok artı yönleriyle neden bu kadar çok tercih edildiği de ortaya çıkmış oluyor. Keyifli zamanlar geçirmeniz için Netflix her ayrıntıyı düşünmüş durumda.

Instagram Hikayelerde Dizi veya Filmi Nasıl Paylaşabilirsiniz?

Bu özelliği kullanmak için öncelikle Instagram uygulamanızın son güncellenmiş versiyonuna sahip olmanız gerekmektedir. Eğer son güncelleme yoksa bu yeniliği kullanmanız mümkün değildir.

Yeni versiyona sahip olan kullanıcılar ancak bu yeniliği hesaplarına entegre edebileceklerdir. Güncel Instagram uygulamasına sahipseniz bundan sonraki adımlar oldukça kolaydır. Öncelikle Netflix uygulamasından izlediğiniz veya izlemeyi planladığınız dizinin-filmin profiline giriyorsunuz. Sonra profil sayfasında bölümlerin yer aldığı listeden “paylaş” butonunu tıklıyorsunuz.

Paylaş butonunu tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfadan Instagram hikâyelerini seçiyorsunuz. Bu aşamada Netflix sizi Instagram sayfanıza yönlendiriyor. Instagram sayfanızda paylaşmayı seçtiğiniz dizi veya filme özel afiş arka plana geliyor. Sonrasında içerik için istediğiniz yazı veya karakteri kullanarak dilediğiniz paylaşımı yapabiliyorsunuz.

Dizi veya Film Hakkında Nasıl Bir Paylaşımda Bulunabilirsiniz?

Instagram hikâyeler kısmında yapacağınız dizi veya film ile ilgili çeşitli paylaşımlarda bulunma imkânınız var. Normal paylaşımlarınızda hikâyelerinizde yapmış olduğunuz tüm değişiklikler ve özellikler Netflix ile ilgili paylaşımlarınızda da geçerli olacaktır. Bunlar hakkında birkaç öneri vermek gerekirse:

  • Seçmiş olduğunuz görseli renk değişiklikleriyle farklı bir görüntüye kavuşturabilirsiniz.
  • Üzerine yazacağınız yazılarla yorumunuzu ekleyebilirsiniz.
  • Instagram’ın sunmuş olduğu anket ve benzeri birçok seçeneği kullanabilirsiniz.
  • Film veya dizi ile ilgili oylama yapabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi daha birçok Instagram özelliğini kullanarak paylaşımlarınızı renkli ve eğlenceli hale getirmek sizin elinizde. Tüm bunları yaparken kolay ve hızlı bir şekilde eğlenceli bir vakit geçireceksiniz.

Netflix ve Instagram Ortaklığı Ne Kazandırır?

Sosyal medyanın gücü gün geçtikçe artış göstermekte. İşte tam bu noktada sosyal medya kullanıcılarının elinde büyük bir reklam gücü bulunmakta. Instagram üzerinden yapılan paylaşımlar büyük kitlelere ulaşmakta. Geniş bir ağa sahip olan internet platformlarının zaman zaman yaptıkları ortak girişimler kitleleri harekete geçirmekte.

Reklam giderlerinin oldukça fazla olduğu sistem içinde reklamın gücü de geri plana itilemez. Ancak reklam gücünü kullanırken akla dayalı politikalar maliyeti düşürmede oldukça yararlı olmaktadır. Yeni gelişmeler içinde bu politikalardan biri Instagram hikâyeler bölümü üzerinden Netflix dizi ve filmlerinin paylaşılması olmuştur.

Kullanıcıların izledikleri ve yorumlarını paylaştıkları hikayeler paylaşıldığı andan itibaren yankı uyandırmaktadır. Bu yankı peşinden merakı ve yeni üyeleri de beraberinde getiren hassas bir noktayı ortaya çıkarır. Kim ne izlemiş? Nasıl bir yorumda bulunmuş? Beğeniler ve tercihler ne yönde? Gibi soru işaretleri kişileri yeni platformlara yönlendirmekte güçlü etkenlerdendir.

Yayınlanan: Teknoloji
Beğen (1)
Yükleniyor...
1