tarafından - Kasım 5, 2019
209 görüntüleme

Önemli mesajlarınızı yanlışlıkla sildiğinizde veya bir problem sonucu ortadan kalktığında bu mesajları tekrar telefonunuza almanız gerekecektir veya önceden yedekleme yapılması şarttır. Android cihazlarda yedekleme yapmaya yardımcı olacak programlar mevcut. Tüm mesajlarınızı SMS Backup & Restore ile yedekleyebilirsiniz.

Oldukça kolay kullanımıyla ve anında erişim için tüm dosyalarınız doğrudan OneDrive, Google Drive veya PC’nize yüklemenizi sağlar. Bu uygulama çok önem taşıyan verileri sorunsuz bir şekilde kaydetmeyi ve otomatik yedeklemenize yardımcı olur. Öyleyse mesaj yedeklemesi yapmak isteyenler bu uygulamayı indirip nasıl yedekleme yapabilir?

Uygulamayı İndirme

İlk olarak telefonunuza SMS Backup & Restore’u indirmeniz gerekli. Bu uygulama Play Store içerisinde mevcut. İndirdikten sonra programa giriş yapın. Ardından Get Started kısmına girişinizi gerçekleştirin. Uygulama sizden iletileriniz ve kişileriniz gibi mesajlara erişme adına izin isteyecektir. İzin verdikten sonra Setup a Backup’a tuşlayara girişi gerçekleştirin.

Yedek Dosyaları Yapmak İçin Gerekenler

Bu program mesajları kaydetmeye ek olarak, mesajlar ile birlikte arama kaydının da yedeklenmesini sağlar. İstediğiniz takdirde bu özelliği devre dışı bırakır veya açabilirsiniz. Advanced Options seçeneğini seçtiğinizde, yedekleme yapacağınız dosyalarda medya dosyaları ve emojiler için tarama yaparak bulunup bulunmayacağı gibi ekstra ayar yapmanızı sağlar.

Eğer sadece önemli olan mesajların yedeklenmesini yapmayı düşünüyorsanız, Selected Conversations Only seçeneğini seçtikten sonraki işlemde seçme sayfasına gitme adına 0 conversations selected yazısına tıklamada bulunun.

Bu bölgeden herhangi kaydetmek istediğiniz konuşmalara tıklamanız yeterli olacaktır. Seçim yaptıktan sonra geri tuşuna basarak kurulum alanına geri dönün. Hepsini istediğiniz ayarlarda ayarladıktan sonra Next yazısına tıklayarak devam edin.

Yedekleme Yeri Seçme

Yaptığınız yedeklemelerin kopyalarını nerede saklamak istediğiniz uygulama tarafından size sorulacaktır. Böylece, sizlerin tercihlerine de bağlı olduğundan Dropbox, OneDrive ya da Google Drive gibi öğelerin yanında bulunan seçeneklerden bir tanesi için seçimde bulunun. Telefonunuz da herhangi bir problem başladığında verilerin kurtarılması çok zor olabileceğinden kendi telefonunuza yedekleme işlemi yapmamanız daha doğru olacaktır.

Yedekleme Dosyalarını Kaydetme

Bütün hepsi sizlerin isteklerine göre ayarlandıktan sonra, yedekleme vakti gelmiştir. Sayfanızın sağ alt bölümünde bulunan Save yazısını tuşlayın. Bu işlemden sonra “Kablosuz Ağdan” ya da “Şarj Ederken” gerçekleştirilmesini istiyorsanız Only Upload yazısının altında bulunan geçişler kısmına giriş yapın.

Ardından ekranınızın alt kısmında olan Next kısmına tıklama yaparak giriş işlemini gerçekleştirin. Burada Schedule Recurring Backup yazısını göreceksiniz bunun yanındaki geçiş düğmesini tuşladığınız da yedeklemeler otomatik bir şekilde planlamayı seçebilmeniz için bir kurulum sayfasına yönlendirecek. Günlük, haftalık ve saatlik seçeneği içerisinden seçim yaparak, işlemin başlaması adına arzu ettiğiniz vakti belirleyebilirsiniz.

Silinen Mesajları Geri Getirme Programları

Android cihazlarda silinmiş olan mesajları geri döndürmek için recovery programlarından sadece birisini kullanmanız gerekli. Bu kurtarma programlarından bazıları şunlar:

  • Wondershare Dr Fone for Android programı
  • Android Data Recovery programı
  • Coolmuster Android SMS+Contacts Recovery programı

Bu programlardan birisini telefonunuza yükledikten sonra silinen mesajları basit bir şekilde geri döndürebilirsiniz.

Mesajları Geri Getirme Yöntemleri

İlk olarak verilen 3 programlardan birini bilgisayarınıza yükleyin ve şu gerekli olan işlemleri sırasıyla yapın:

  • Telefonunuzu açın ve ayarlar kısmına gelin. Ayarlar içerisinde Telefon Hakkında bölümü bulunur. Buraya giriş yapın. Çıkacak olan ekran üzerinde Derleme Numarası kısmına 7 tane tıklama gerçekleştirin. Bundan sonra ayarlar sayfasına dönüş yaparak, geliştirici seçenekleri bölümüne giriş yapın. Görünecek sayfa içinde USB Hat Ayıklama yazısını seçin.
  • Program açık olduğunda telefonu USB kablo ile bilgisayara bağlayın.
  • Programda bulunan “Tarama-Scan” yazısını tuşlayarak silinmiş olan tüm verileri yeniden taratın.
  • Telefonunuzdan mesajlar kısmını açın.

Böylece telefonunuza tekrar silinmiş mesajlar geri dönecektir.

Yayınlanan: Teknoloji
Beğen (1)
Yükleniyor...
1