tarafından - Kasım 13, 2019
359 görüntüleme

Günümüzde, masaüstü bilgisayarlar eskisi kadar yaygın kullanılmamaktadır. Masaüstü bilgisayarların yerini laptoplar ve notebooklar almıştır. Bu dizüstü bilgisayarlar daha pratiktir ve kullanımı kolaydır. Bu bilgisayarlar çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Ofislerde ve işyerlerinde, derslerde, sunumlarda eya toplantılarda çok tercih edilmektedir.

Bunların yanı sıra, notebooklar kişisel olarak da çok kullanılmaktadır. Dizi/film izleme, araştırma yapma, istenilen belgeleri kaydetme gibi işlemler için de çok kullanılmaktadır. Notebooklar, laptoplara göre daha küçük boyutlarda olduğu için taşınması daha kolaydır ve fazla yer kaplamaz. Ayrıca notebooklar, laptoplara göre daha ucuzdur.

Fakat, günümüzde normal dizüstü bilgisayarlar da notebook olarak adlandırılmaktadırlar. Yeni bir notebook almak isteyenler günlük kullanım için en iyi notebook tavsiyeleri hakkında araştırma yapmaktadırlar. Sizler için önerilen pek çok marka ve model mevcuttur.

En Kullanışlı Notebook Markaları Ve Modelleri

Bazı siteler dizüstü bilgisayarları sizlere tavsiye etmek için incelemektedirler. Dizüstü bilgisayar seçerken bilinen çok popüler markalar vardır. Bu markaların modelleri çok pahalı olabilmektedir. Bunların yanı sıra, daha uygun fiyatlı ve kaliteli başka marka dizüstü bilgisayarlar da vardır. Önerilen dizüstü bilgisayarlar arasında;

  • Lenovo ThinkPad X1 Carbon
  • HP Spectre x360
  • Dell XPS 13
  • Acer Spin 3
  • Asus ZenBook UX331UN
  • Microsoft Surface Book 2
  • Apple MacBook Pro
  • Razer Blade Pro

Vardır. Bunlar geçtiğimiz senenin en iyi dizüstü bilgisayarları seçilmişlerdir. Çok kullanılan bilgisayarlardır aynı zamanda, kaliteli ve dayanıklıdırlar.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Lenovonun bu bilgisayarı genelde iş bilgisayarı olarak bilinir. Fakat, günlük kullanım için de gayet uygundur. Ekran boyutu 14.0 inçtir. Windows 8 işletim sistemine sahiptir. Ekran çözünürlüğü full hd olmaktadır. Ekranı çok kalitelidir. Kusursuz bir şekilde dizi/film izlenebilir. 1.30 kilogram ağırlığındadır. Intel işlemcilidir. 2 adet işlemci çekirdeği bulunur.

HP Spectre x360

Bu teknoloji harikası bilgisayar dokunmatik ekranlıdır. Ekranı full hd şekildedir. Windows 10 işletim sistemine sahiptir. Dört çekirdekli bir bilgisayardır ve pil ömrü uzundur. Ekran boyutu 13.3 inç olmaktadır. İş için ve günlük kullanım için gayet uygundur. 2018 yılında üretilmiştir. Gri renklidir. 8 adet CPU iş parçacığı vardır. 4 adet pil hücresi vardır.

Dell XPS 13

Windows 10 işletim sistemi vardır. Tasarım harikası bir üründür. Kasası tamamen metaldir. Ekran çerçevesi oldukça incedir ve köşeli görünümüyle çok zarif ve modern görünmektedir. Ekranı dokunmatiktir.

Çok yüksek çözünürlüklü ekran çözünürlüğüyle dizi/filmlerinizi en kaliteli şekilde izleyebilirsiniz. Bu cihaz üretilirken özellikle dayanıklılığına büyük bir önem verilmiştir. 13 saate kadar pil ömrü vardır.

Acer Spin 3

Lider dizüstü bilgisayar markalarından biri olan Acer 'ın bu modeli de oldukça sık tercih edilen bir model olmaktadır. Bu modelin Windows 10 işletim sistemi vardır. 1,7 kilogram ağırlığındadır. Full hd dokunmatik ekranı bulunmaktadır. Çalışmak, yazı yazmak ve sunum yapmak için çok uygun bir modeldir.

Pili tam dolu iken, şarj etmeden 16 saat kadar şarj etmeden kullanabilirsiniz. 4 çekirdekli bir cihazdır. 8 GB belleği vardır. Ekranı 1920x1080 çözünürlüklüdür. Intel core i5-8265U işlemcisi vardır.

Asus ZenBook UX331UN

Asus markasının bu modelinin 13 inç ekran boyutu vardır. Sistem belleği 8 GB olmaktadır. Windows 10 Home işletim sistemine sahiptir. İşlemci tipi Intel core i7'dir. Ekran kartı hafızası 2 GB olmaktadır. Görünüm açısından çok zariftir.

Kraliyet mavisi ve buz gümüş gri renkleri mevcuttur. NanoEdge ekranı vardır. Asus markasını sevenler de bu bilgisayarı gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Taşınabilir bir cihazdır ve kullanımı oldukça pratiktir.

Microsoft Surface Book 2

Microsoft markasının bilgisayar adına çok fazla ürünü yoktur fakat bu modeli çok kullanılmaktadır ve kullananlar memnundur. Bu çok satan ürünün kullanıcıları çeken özellikleri vardır. Bu özellikler;

  • 13,5 ve 15 inç boyutlarında ekranları olan cihazları vardır.
  • 13,5 inçlik üründe donanımda opsiyon seçeneği vardır.
  • 8 GB RAM'ı bulunmaktadır.
  • 1,64 kilogram ağırlığında ve 2.28 santimetre kalınlığındadır.
  • 17 saat pil ömrü vardır.
  • 360 derece dönebilen ekranı ile çok kullanışlıdır ve kolay taşınabilir.
  • 5 MP ön, 8 MP arka kamerası vardır.
  • Güçlü donanımı ile işte, okulda, sunumlarda ve günlük kullanımda pratik şekilde kullanılabilir.

Microsoft'un bu modelinin özellikleri böyle olmaktadır. Kullanan çoğu kişi memnundur ve görünüm olarak da şıktır. Hızlı ve uzun ömürlü bu ürün herkese tavsiye edilir.

Apple MacBook Pro

Apple çok popüler olan bir markadır. Genellikle yüksek donanımlı ve sağlam mobil cihazlarıyla ön plana çıkmaktadır. Mobil cihazların yanı sıra, bilgisayarlar da üretmektedir. Dizüstü bilisayarları arasından en çok kullanılan modeli Apple MacBook Pro'dur.

Gümüş ve uzay grisi renkleri mevcuttur. 13 inç ve 15 inç ekran seçenekleri vardır. Full hd ekranı ile ve geniş renk yelpazesi ile görüntü kalitesinin tadınıı çıkarabilirsiniz. 4 çekirdeklidir. Sistem belleği 8 GB'dır. Depolama alanı 512 GB'a kadar çıkabilir. Ekran parlaklığı ise 500 nit'tir.

Razer Blade Pro

Diğer bilgisayarlara göre daha yüksek donanımlıdır ve daha pahalıdır. Intel core i7-6700HQ işlemciye sahiptir. Dünyanın ilk ultra düşük profilli mekanik klavyesine sahiptir. 16.8 milyon renk tayfı sunulan bir aydınlatma teknolojisi vardır. 2 MP webcami vardır. 3.54 kilogramdır. Çok sağlam ve dayanıklı bir cihazdır.

Tüm uzmanlar tarafından önerilir. Görüntü olarak çok ince ve şık değildir fakat çok sağlamdır ve uzun ömürlüdür. Depolama alanında 2 TB'a kadar çıkabilen RAID 0 olan hızlı PC'le SSD'ler bulunmaktadır. Bu son teknoloji ürünü mutlaka herkes denemelidir. Sadece fiyat olarak pahalıdır fakat pahalı olması gayet normaldir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.