tarafından - Kasım 22, 2019
406 görüntüleme

Popüler bir sosyal medya aracı olan Facebook’ta bulunan kişi resimlerini Android veya iPhone cihazlarınızdaki rehber bölümü ile senkronize edebilirsiniz. Milyonlarca kişinin kullandığı Facebook’ta birçok arkadaşınız varsa, bu özelliği kullanmayı göz önünde bulundurabilirsiniz. Facebook görüntülerini kişi görüntüleri ile senkronize etme adını alan bu işlemi yapmak son derece basittir. Ayrıca telefon rehberinizde yer alacak fotoğraflar ile, telefonunuzu çok daha işlevsel bir şekilde kullanabileceksiniz.

Facebook, Profil Resimlerini Senkronize Etmeyi Destekliyor mu?

Bu özellik, Facebook’un bünyesinde yer verilen bir özellik değildir. Facebook hesabınızda yer alan kişilerin fotoğraflarını mobil cihazınız ile senkronize etmek istiyorsanız, bu işlem için 3. parti yazılımların desteğini almanız gerekecektir. 3. parti yazılımları Google Play Store veya App Store mağazalarından indirerek cihazlarınıza kurduğunuz zaman, Facebook kişilerinizi rehberinizle senkronize etmeniz mümkün olacaktır.

Facebook kişi resimlerini, rehberiniz ile senkronize olarak kullanmanızı sağlayabilecek birden fazla uygulama vardır. Sync.Me, CoSy ve ContactSyncDuck uygulamalarını bu işlemi gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.

Facebook Kişi Resimlerini Senkronize Eden Uygulamalar Güvenli midir?

Belirtilen uygulamalar, Google Play Store ve App Store mağazalarında yer alan uygulamalardır. Uygulama marketlerine yüklenen uygulamalar, güvenlik taramasından ve virüs taramasından geçirilerek marketlerin bünyesine eklenmektedir. Bu nedenle kullanımının güvenli olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulamaların bazılarının, uygulama içi satın alma opsiyonuna yer verdiklerinin altını çizmekte yarar vardır. Dilerseniz, uygulamaları bedava versiyonlu olarak da kullanabilirsiniz. Ancak bazı özelliklerin aktif olarak kullanılabilmesi için, Premium üyelik satın almanız gerekebilir. Facebook kişilerinizde ve rehberinizde oldukça fazla kişi varsa, tüm bu kişileri senkronize etmek için uygulamaları Premium sürüm ile satın almanızda yarar vardır.

Facebook Kişi Resimleri Senkronizasyonu Uygulamaları Resimleri Yeniler mi?

Belirtilen programları kullanırken, Facebook kişilerinizin akıllı cihazınızla ne kadar sıklıkta senkronize edileceğini seçme imkanınız vardır. Seçtiğiniz zaman periyoduna göre, uygulamalar Facebook kişilerinizin profil resimlerini akıllı cihazınızla senkronize etmeye programlanmış olur.

Yani günlük güncellemeyi seçmişseniz, uygulamalar günlük olarak Facebook hesabınızdaki kişilerin resimlerini tarar ve değişen resimlerin güncellenmesini sağlarlar. Bu sayede senkronize işlemiyle, rehberinizde sürekli olarak güncel profil resimlerini görüntüleme imkanınız olur.

Sync.Me Uygulaması ve Kullanımı

Kişilerinizi Facebook ile mobil cihazlar arasında senkronize etme konusunda kullanabileceğiniz ilk uygulama, Sync.Me uygulamasıdır. Uygulamanın Facebook, Twitter, Google+, VK ve LinkedIn hesaplarında yer alan kişileri senkronizasyon özelliği vardır. Adım adım uygulamanın kurulum ve kullanımına değinecek olursak;

  • Google Play Store veya App Store’dan Sync.Me uygulamasını bulun ve akıllı cihazınıza kurun.
  • Sync.Me uygulamasını çalıştırın ve uygulamanın talep ettiği izinleri ‘Tamam’ butonuna basarak kabul edin.
  • Gelen ekranda, ekrana telefon numaranızı yazın ve ‘Devam Et’ butonuna tıklayın.
  • Uygulama numaranızı kaydettikten sonra, sosyal hesap bağlantı sayfası ekrana gelecektir.
  • Gelen sosyal medya bağlantı ekranında Facebook seçeneğine tıklayın.
  • Uygulama üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapın ve Sync.Me uygulamasının Facebook hesabınıza erişimini kabul edin.
  • Gelen ekranda, bağlı olan sosyal medya hesapları görüntülenecektir. Facebook bağlantısı başarılıysa, Facebook yazısının yanında profil resminizi görebilirsiniz.
  • Aynı ekran üzerinden, ‘Sonraki’ butonuna basarak uygulamanın kişi resimlerini senkronize etmesi adımına geçin.
  • Yeni ekranda, uygulamanın senkronizasyonu başlatacağı yazacaktır. ‘Tamam’ butonuyla işleme onay verin.
  • Kişilerinizi kontrol ettikten sonra ‘Sonraki’ butonuna basın.
  • Uygulamanın senkronize edeceği kişi sayısına göre, senkronizasyon işlemi biraz zaman alabilir. Bitmesini bekleyin.

Senkronizasyon işleminin tamamlanmasından sonra, uygulamanın hangi zaman aralıklarıyla güncelleme yapacağını ayarlar menüsü üzerinden seçebilirsiniz.

CoSy Uygulaması ve Kullanımı

Facebook kişilerinizi senkronize etme konusunda kullanabileceğiniz bir diğer uygulama, CoSy uygulamasıdır. Contact Sync For Facebook adıyla da uygulama marketlerinde bulabileceğiniz bu uygulamanın kullanımı, Sync.Me uygulamasına göre daha basittir. Uygulamanın kullanım adımlarını incelersek;

  • Uygulama marketlerinden CoSy uygulamasını cihazınıza indirin.
  • Uygulama içerisinde Facebook ile oturum açın.
  • Uygulama ilk olarak Facebook kişilerinizi tarayacaktır.
  • Diğer adımda mobil cihazınızda yer alan kişilerin taranması sağlanır.
  • Uygulama her iki alanı da taradıktan sonra, eşleşen kişileri bulur ve bir ekran üzerinde görüntüler.
  • Uygulama, eşleştirme konusunda güven derecelendirmesi yapar. Yani Facebook arkadaşlarınız tam adını paylaşmışlarsa, üst sıralarda yer alırlar.
  • Senkronize edilebilecek kişileri görüntüledikten sonra ‘Senkronize Et’ butonuna bastığınızda, kişilerinizin senkronizasyon işlemi başlatılır.

Senkronizasyon işleminin bitmesinden sonra, uygulamanın ayarlar menüsünden senkronizasyonun otomatik tekrarlanacağı zamanı belirleyebilirsiniz. Ayrıca CoSy uygulamasında mobil veri, yalnızca Wi-Fi kullanarak senkronizasyon veya telefon şarj olurken senkronize etme gibi seçeneklere yer verilmiştir.

ContactSyncDuck Uygulaması ve Kullanımı

ContactSyncDuck uygulaması, henüz bazı eksiklikleri olan bir uygulamadır. Facebook kimliklerini otomatik bir şekilde bulamayan uygulamada, kişilerinizin profillerine yönlendirme yapmanızı gerektiriyor. Facebook ID üzerinden senkronizasyon ve güncelleme yapan uygulamanın kullanımına değinecek olursak;

  • Uygulamayı marketlerde bulup telefonunuza indirin.
  • Uygulamayı çalıştırın ve Facebook hesabınız ile oturum açın.
  • Uygulamaya, kişi senkronizasyonu için kişilerin Facebook ID’sini tanımlayın.
  • Tanımlamayı yaptıktan sonra, uygulama kişilerin resimlerini ekrana getirecektir.
  • Ekranda, ‘Senkronize Et’ seçeneğine basarak rehberinizdeki kişilerle senkronizasyon işlemini yapabilirsiniz.

Uygulamanın belirli eksiklikleri olsa da, Facebook’ta fazla arkadaşı olmayan kişiler tarafından kullanılabilir. Facebook hesabınıza erişim isteği yapmaması da büyük bir avantajdır ve senkronizasyonun otomatik olarak gerçekleştirileceği zamanı seçme imkânınız vardır.

Uygulamaları Sildiğinizde Sekronizasyon İptal mi Olur?

Belirtilen Facebook kişilerini mobil cihazlar ile senkronize eden 3. parti uygulamalar, cihazınızda kurulumu bulunduğu sürece çalışacaktır. Yani yüklediğiniz bu 3. parti yazılımları telefonunuzdan silerseniz, muhtemelen rehber kişilerinizin resimleri eski haline dönecektir. Bu nedenle uygulamaların Facebook kişileri veya diğer sosyal medya hesaplarınızdaki kişiler ile senkronizasyonunun devam etmesini istiyorsanız, uygulamaları telefonunuzdan silmemelisiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.