tarafından - Kasım 22, 2019
210 görüntüleme

Devamlı güncellenmekte olan Windows 10, kendi uygulamalarının bulunduğu mağazasında yüzlerce ücretli ve ya ücretsiz olan uygulamayı barındırmaktadır. Bu makalemizde sizler için Windows 10 da en iyi programların hangisi olduğu ile ilgili rehber hazırladık.

Windows 10 İçin Hayatınızı Kolaylaştıracak Uygulama Listesi

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin en faydalı araç ve de özelliklerle güncellemek amacıyla çok iyi bir iş çıkardı. Fakat yine de bir çok üçüncü taraf uygulamasına yer verilmiştir. Yeni bir bilgisayar aldığınızda, deneyiminizi ve de yaşamınızı kolaylaştırcak bazı favori Windows uygulamaları bulunuyor.

İşte 2019 Yılında İndirebileceğiniz Windows 10 için en iyi programlar şunlardır;

  • Hızlı Okuma
  • FlashQuiz
  • Adobe Photoshop Express
  • Pandora
  • Fresh Paint
  • Fused
  • Open Live Writer
  • Microsoft Sticky Notes
  • Duolingo

Şimdi sizlerle bu verdiğimiz listedeki uyulmaları biraz daha ayrıntılı bir şekilde sizlere açıklamak isteriz. Aşağıda belirtilen uygulamalar yeni bilgisayar alanlar için mutlaka bilgisayarında bulunması gereken uygulamalardır.

En İyi 1. Program; Hızlı Okuma

Hızlı Okuma programı çocuklara yönelik yapılmıştır ve büyük bir öğrenme uygulaması olarak oldukça popülerdir. İsminden de anlaşılacağı gibi, eğlenceli alıştırmalar kullanarak çocuklar için okuma hızını geliştiriyor. Program, yalnız iki günlük eğitimde bile okuma hızınızı iki katına çıkarabileceğinizi ve de çok kısa bir süre içerisinde çok fazlaca malzeme okumayı başardığınız durumunda işe yarayacaktır.

En İyi 2. Program; FlashQuiz

Şimdiye kadar çalışırken hiç flash kullandınız mı? Bunu yapmıyorsanız bile, bilgisayarınızda FlashQuiz’i kesinlikle tercih etmelisiniz, çünkü bu kartlar çok daha verimli çalışmanızı sağlar.

Programda, dünya bayrakları ve dünya başkentleri, dünya para birimleri ve de kimyasal periyodik tablo gibi birçok şeyi ezberleyerek öğrenmenizi sağlayacak çok çeşitli flash kartlar bulunur.

En İyi 3. Program; Adobe Photoshop Express

Adobe, kesinlikle kişiselleştirme üstüne çalışan en büyük ve harika program yapımcılarından biridir. Tüm uygulamalarına erişmek için birçok ücret ödemeniz gerekir. Fakat Windows 10 için Photoshop’un ücretsiz bir sürümü vardır ismi Adobe Photoshop Express.

Bu uygulama Photoshop’taki fotoğraf biçimlendirme araçlarına biraz sınırlı erişim sağlar. Fakat sınırlı olsa bile birçok özel çalışma yapmanızı mümkün kılıyor. Photoshop’u biliyorsanız ve bazı fotoğraflar üzerinde çalışacaksanız, ama uygulamanın tüm özelliklerine erişmeniz gerekmiyorsa, bu uygulama çok kullanışlıdır.

En İyi 4. Program; Pandora

Birçok kişinin kendi favori müzik dinleme uygulaması vardır. Bu sebeple burada uygulamanızı değiştirmek için hiç çekinmeyin. Pandora, hem masaüstünüzde hem de telefonlarınız için güçlü bir program geliştirerek en sevdiğiniz müzikleri kolayca yayınlamanızı sağlar.

En İyi 5. Program; Fresh Paint

Eskiden Windows 8 kullanan insanlar, Fresh Paint’e oldukça alışıksınız. Çünkü Windows 8’de bu uygulama çok popülerdi, fakat Windows 10’da çok daha iyi bir hale getirildi. Boyama programı, çeşitli paletler ve de etkinlik paketleri için tasarımlarda renklendirmek ve de en baştan çalışma oluşturmaya kadar birçok farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz.

En İyi 6. Program; Fused

Fotoğraflarınız için normal uygulamalardan daha ilginç efektler mi istiyorsunuz? Popüler fotoğraf uygulamalarına yüklemeden önce, farklı efektler oluşturmak için fotoğrafları bir arka plan ve ön plana harmanlamak için tasarlanmış Fused ’e bir göz atmanız gerekebilir.

En İyi 7. Program; Open Live Writer

En iyi blog girişinizi ya da web sayfanız için şekillendirme yapmak için çok daha masaüstü odaklı bir uygulama mı tercih edersiniz? Open Live Writer yalnızca bunu yapmak için tasarlanmış harika bir uygulamadır

Bu uygulama ile yapabileceğiniz şeyler;

  • Blog girişi tasarlamak
  • Web sitesi tasarımı
  • Forum giriş sayfaları tasarımları,

Gibi birçok web tasarımı tabanlı işi bu uygulama ile yapabilirsiniz. Tasarlayacağınız harika blogları çok kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

En İyi 8. Program; Microsoft Sticky Notes

İçerisinde metin, fotoğraf ya da video yayınları yapabilir ve ardından da dilediğiniz zaman sitenizde kullanabilirsiniz. Bu program ile aynı zamanda WordPress gibi, TypePad ile Blogger ve diğer genel servis koruyucularla çalışır.

Hatta etiketleyerek ve zamanlama için çok basit bir arayüze sahip, bu sebeple uzun bir vadede azda olsa bir zaman kazanabilirsiniz. Genellikle Microsoft Office uygulamalarında sıkıldıysanız da bu program imdadınıza kolayca yetişebilir.

Microsoft Sticky Notes uygulaması anımsatıcı gibi dijital notlar oluşturabilmenize ve arkasından bunları masaüstü ekranınıza koymanıza olanak sağlar. Tabi ki, en son güncelleme ile aynı zamanda notlarınızı Başlat bölümüne sabitleme, Dokunmatik Kalem ile notlar oluşturmanıza da yardımcı olacaktır.

Ayrıca ek bilgiler vermek amacıyla siteler ya da belgelere notlar bağlama özelliği de dahil olmak üzere pek çok yeni araçla beraber geliyor. Yapışkan Notlarınızı Windows bilgisayarlarınız arasında da senkronize edebilir ve de webte görüntüleyebilirsiniz.

En İyi 9. Program; Duolingo

Dil öğrenilerinizi geliştirmeye mi çalışıyorsunuz? Dil kursuna yardım için biraz desteğe mı ihtiyacın var? Yabancı bir ülkeye yolculuk mu planlıyorsunuz? Bu bedava program tam olarak çalışmanız gereken şey olabilir.

Açıkçası Duolingo dil öğrenmek için en kullanışlı uygulamadır. binlerce oyunlaştırmış özelliklerin arasında, çeşitli sınavlar için pek çok ödül ve de başarı bulunan bir dil öğretme uygulamasıdır. Uygulamanın ultra gündelik kolay yapısı, bir anda saatlerce kullanabileceğiniz ve de hala pek çok şey öğrenebileceğiniz anlamına gelmekte, bu uygulamayı dil öğrenmek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz.

En İyi 10. Program; Wunderlist

Devamlı olarak bir şeyle uğraşıyorsanız ve de planlama, liste oluşturmak gibi bir programınız yoksa Wunderlist işlerinizi yazmanız için harika bir yerdir. Birçok işi, hatırlatıcıyı, planı hazırlamanıza ve de arkadaşlarınızla çalışmanıza, hızlı bir biçimde yeni ayrıntılar ekleme ve de başka pek çok eylemde kullanmanıza olanak sağlamaktadır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.