tarafından - Kasım 29, 2019
319 görüntüleme

Herkesin farklı bir hobisi mevcut. Hobiler de tıpkı renkler gibi insandan insana farklı tat ve farklı duygular yaşatırlar. Bir insan için sayılabilecek en iyi 5 hobiyi saymak zorunda kalsak, muhtemelen ilk 5 içerisinde olmazsa olmazlardan birisi de müziktir. Kimilerinin amatör, kimilerinin profesyonel bir biçimde sürdürdüğü müzik hobi ve hayatı bazen farklılıklar aramaya da sebep olabiliyor.

İnternetin de hayatımıza girmesi ile birlikte müzikle alakalı gelişmeler günden güne artmakta ve her geçen gün birbirinden güzel birçok içerik internette paylaşılmaktadır. İşte bu içeriklerin üretilmesinde katkısı bulunan ve internet veri tabanlı kullanılan birçok müzik yapma programı var. Peki, 'En iyi müzik programları nelerdir?' sorusunun cevabını nedir?

Müzik Programlarını Kategorize Etmek

Hayatımızda internet bağlantısı yapabilecek birçok ürün var. Bir zamanlar yalnızca bilgisayar aracılığı ile internet erişimi sağlarken, son yıllarda bunu akıllı telefonlar aracılığıyla da başarılı bir şekilde sağlıyoruz. Hal böyle olunca da müzik programlarını kategorize etmek ve iki farklı tabanda en iyileri sizlerle buluşturmak daha doğru olacaktır.

Windows, Mac, Linux için En İyi 5 Müzik Programı

Birinci kategori olan bilgisayarlarınız aracılığı ile ulaşabileceğiniz en iyi müzik yapma programları listesi;

  • Image Line FL Studio 12 Producer Edition
  • Steinberg Cubase Pro 9 Recording Software
  • Ableton Live 10 Suite Multitrack Recording Software
  • Acid Pro 7
  • Avid Pro Tools Software

Bu listeden farklı program ve alternatifler mevcut olup, listeyi en ideal ve en kapsamlı programlardan oluşturmaya çalıştık.

Android & IOS için En İyi 5 Müzik Programı

İkinci kategori olarak akıllı telefonlarınız ile ulaşabileceğiniz en iyi müzik yapma programları listesi;

  • Morphwiz
  • Cauistic 3
  • FL Studio Mobile
  • SPC Music Drum Pad
  • Sunvox

Yine android ve IOS için farklı alternatifler olmasına rağmen indirme sayısı ve elde edilen başarı oranına göre listeleme yaptık.

Image Line FL Studio 12 Producer Edition

Image FL Studio 12 ile profesyonel ve amatör işler çıkarabilir, sıfırdan bir müzik yaratabilir ya da var olan müziklerinizi düzenleme, kayıt, kopmoze etme, karıştırma seçeneklerine erişebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm müzik ses dosyaları ve efektlerine sahip olan FL Studio 12 ile ses kaydı, prodüksiyon hizmeti de mevcut.

Yani bir müzik stüdyosunda işinize yarayacak tüm özellikler bu programda da yer alıyor. Program sayesinde ses düzeltme, gürültü yok etme, kaydırma, uzatma, kısaltma, müzik ile uyum yakalama, dilimleme ve manipülasyon da mevcut. Ayrıca Image FL Studio 12 hayat boyu güncelleme garantilidir, tek sorun çaylaklar için biraz karmaşık olması.

Steinberg Cubase Pro 9 Recording Software

Steinberg Cubase Pro 9, sürekli güncelleme ihtiyacı olan ve gerçek anlamda güncelleme delisi bir yazılım. Yine de bu onun en iyi 5 müzik programının içine girmesine engel olmuyor. Steinberg Cubase Pro oldukça kolay bir yazılım olması, yüksek kapasitede ses dosyası içermesi ile listede bulunmayı hak ediyor. Özellikle ek konsol özelliği ile parçaları ses dosyalarına ayırarak karıştırma ve ortaya özel, başarılı bir miks çıkarma konusundaki başarısı ile muazzam bir program.

Ableton Live 10 Suite Multitrack Recording Software

Ableton Live 10 Site, toplamda 5000'in üzerinde ses dosyası, 57 farklı efekt ve 10 adet enstrümanla baştan çıkarıcı bir müzik kayıt yazılımı. Bu yazılımın kolay kullanım ara yüzü, miks yapmak istediğiniz şarkıyı tek tıkla eklemesi, ses dosyalarını kendi kendine ayırması harika özellikleri arasında.

Efektif ara yüzü ile geniş ses dosyası arşivi, efekt ve enstrümanları ile eklediğiniz müziği adeta baştan yaratmanız ya da sıfırdan yeni bir müzik yaratmanız mümkün. Bu programın avantajları arasında ses dosyalarının, enstrüman ve efektlerin çokluğu, ayrıca canlı kullanıma uygun olması sebebi ile DJ'lik performansı için uygun olması var. Dezavantajı ise yazılımın oldukça pahalı olması.

Acid Pro 7

Acid Pro 7, harika ses performansı oluşturmak üzere yüksek düzeyli ses dosyaları ve kayıt özelliği kullanan özel bir program. Sony'e ait ses kalitesi ile çalışan programda 3.000'in üzerinde ses dosyası mevcut. Ayrıca 90 adet sanal enstrüman ile bu alanda lider programlardan biri.

Avid Pro Tools Software

Avid Pro, 60'tan fazla farklı sanal enstrüman ve binlerce ses dosyasına sahip muhteşem bir müzik programı. Windows ve özellikle MAC ile harika bir uyumu var. Kullanım ara yüzü basit, uzaktan erişim özelliği ile benzersiz bir program. Ücretsiz bir yazılım değil ancak fiyatları zaman zaman indirime girdiğinde alınabilir değerlere iniyor.

Morphwiz

MorphWiz, müzik programı denildiğinde akla gelen ilk uygulamalardan biri. Bu özelliği ile Google Play Market ve IOS AppStore'de yerini çoktan edinmiş bir program. Aslında MorphWiz için uygulama bazında en iyi müzik programı da denilebilir. Hali hazırda App Store'dan hala indirilebilen MorphWiz'i play market üzerinde bulamazsanız kendi web sitesinden apk olarak telefonunuza indirip kullanabilirsiniz.

Caustic 3

Caustic 3 müzik sentezleme, karıştırma, miksleme ve enstrümanlar ile destekleme yolu ile yine oldukça yararlı ve bol seçenekli bir mobil uygulama. Bir şarkıya binlerce ses efekti, onlarca enstrüman ile müdahale edebilir ve değiştirebilirsiniz. Ayrıca bu program sayesinde sıfırdan bir müzik oluşurarak kendi oluşturduğunuz müzikler ve misklediğiniz müziklerden bir müzik kütüphanesi kurabilirsiniz.

FL Studio Mobile

FL Studio Mobile, Image Line FL Studio 12'nin mobil versiyonudur ve tıpkı bilgisayar yazılımı gibi telefon uygulamasında da oldukça başarılı bir yerde bulunmaktadır. Geniş efekt deposu, yüksek ses kaliteli dosyalar, uzun ses kayıtları, kesme, ekleme, uzatma, kısaltma, piyano ve çeşitli enstrümanlar ile destekleme özellikleri burada da mevcut.

SPC Music Drum Pad

Drum Pad uygulamalarını bilenler için yabancılık çekmeyeceği bir uygulama türü. Bu uygulamaya yükleyeceğiniz şarkı ve sesler sayesinde Drum Pad yardımı ile birbirinden farklı yüzlerce tür şarkı ortaya çıkartabilir ve karıştırdığınız ses dosyaları ile orjinal işler çıkartabilirsiniz.

Sunvox

Diğer program ve uygulamalardan farklı olarak en kolay arayüzüne sahip uygulama da denilebilir. Sunvox ile sürükle bırak tekniği uygulayarak binlerce ses dosyasını bir araya getirebilir ve bu sayede özgün içerikli müzik dosyaları oluşturabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.