tarafından - Aralık 9, 2019
87 görüntüleme

Teknolojik gelişmeleri hızlı bir şekilde takip eden firmalar, her geçen günle birlikte piyasaya yeni bir ürün sunma çabası içerisindeler. Her ne kadar firmaların rakiplerini geride bırakmak için verdikleri bu mücadele son derece gelişmiş özellikli Notebook seçeneklerini tanımamızı sağlasa da, bu tip gelişmiş bilgisayarlar günlük kullanım için ideal seçenekler olmayabiliyorlar. Genellikle son dönemlerde çıkan Notebook’lar oyunculara veya profesyonel kullanıcılara hitap ettiğinden, günlük kullanım için en iyi Notebook tavsiyeleri listemizde standart özellikli seçeneklere yer veriyoruz.

Günlük Kullanım İçin Bir Bilgisayarda Aranması Gereken Özellikler Nelerdir?

Günlük kullanım için tercih etmek istediğiniz bir Notebook’ta çok da yüksek özellikler aramanıza gerek yoktur. Bir liste halinde işlemci, ekran, depolama alanı gibi dikkat etmeniz gereken özelliklere değinirsek;

  • İşlemcisi 7. veya 8. Nesil olan bilgisayarları tercih edebilirsiniz.
  • Ekran kartı, bilgisayarda yapılacak birçok işlemi destekler nitelikte olmalıdır.
  • Performans açısından stabil bir kullanım için 8G veya 16GB RAM tercih edebilirsiniz.
  • Ekranın minimum 1920x1080 çözünürlüğü desteklemesine özen göstermelisiniz.
  • Depolama alanı konusunda 128GB veya 256GB tercih edebilirsiniz. Daha çok depolama alanı için SSD özelliği seçeneğini arayabilirsiniz.

Belirttiğimiz özellikleri göz önünde bulundurarak, ideal Notebook cihazınızı kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Günlük Kullanıma En Uygun Notebook Seçenekleri Nelerdir?

Günlük kullanım için şu anda piyasada bazı Notebook seçenekleri bulunmaktadır. Eğer standart bir kullanım performansına hitap etmesini istediğiniz bir bilgisayar arayışı içerisindeyseniz;

  • Asus VivoBook X512,
  • Dell XPS 13,
  • Asus VivoBook Pro 15 N580VD,
  • Acer Switch 3,
  • Asus Chromebook Flip cihazlarını tercih edebilirsiniz.

Listelediğimiz bu Notebook’lar, hem günlük standart bir kullanımı karşılayacak hem de performans konusunda sizi yarı yolda bırakmayacak özellikleri içeriyor. Daha detaylı bilgi için, cihazlar konusunda yaptığımız değerlendirmeleri okuyabilirsiniz.

Asus VivoBook X512 ve Özellikleri

Asus, genellikle performans bakımından günlük kullanıma hitap eden bilgisayarlar üretmektedir. Asus VivoBook X512, listemizin günlük kullanıma hitap eden ve en iyi performansı alabileceğiniz Notebook’ların başında yer alıyor.

Intel Core i7 8. Nesil işlemciye sahip olan Asus VivoBook X512, performans konusunda kullanıcıları yolda bırakmayacak bir sistem sunuyor. 8GB DDR4 RAM ile gelen cihaz, 1920x1080 çözünürlüğe sahip 15 inçlik bir ekrana sahiptir. Ekran kartı olarak NVIDIA GeForce MX250 kullanan cihaz, 256GB – 1TB SSD hafıza sunuyor. Tüm bunların yanı sıra yeni nesil gelişmiş bir parmak izi de cihazda entegre olarak yerini almış bulunuyor.

Cihazın performansı, bilgisayarı kullanırken donma gibi sorunların yaşanmasının önüne geçiyor. SSD sayesinde, birçok programı aynı anda çalıştırmanız veya tarayıcıda onlarca sekme açmanız bile işlerinizin aksamasına neden olmayacaktır.

Dell XPS 13 ve Özellikleri

Günlük kullanım için ideal olan bir diğer Notebook, Dell XPS 13’tür. 2019 yılının başlarında piyasaya çıkan bu cihaz, Dell’in yeni amiral gemisi modeli olarak ön plana çıkmıştır ve özellikleri de cihazın neden büyük bir yankı uyandırdığını özetlemektedir.

Intel Core i5 ve i7 8. Nesil işlemciye sahip olan Dell XPS 13, performans açısından bekleneni fazlasıyla veriyor. 8GB – 16GB RAM değerine sahip cihaz, 1920x1080 çözünürlükteki 13.3 inç ekranı içeriyor. Ekran kartı olarak Intel’den şaşmayan cihazda, Intel UHD Graphics 620 kullanılmakta. 256GB – 1TB SSD hafıza, fazlasıyla büyük bir depolama alanını kullanıcılara sunuyor.

Çerçevesiz ekranıyla dikkat çeken Dell XPS 13, her türdeki programı ve oyunu kolaylıkla kaldırabilecek bir performansa yer veriyor. Ayrıca 12 sürümüyle kıyaslandığı zaman, pil ömrü açısından Dell XPS 13’te büyük bir iyileştirme yapıldığını söylemek mümkündür.

Asus VivoBook Pro 15 N580VD ve Özellikleri

Listemizde yer alan bir diğer Asus marka Notebook, Asus VivoBook Pro 15 N580VD’dir. Günlük kullanım performansı söz konusu olduğunda, tercih edilebilecek en iyi cihazlardan birisidir ve fiyatına göre oldukça güçlü bir performansa yer verir.

Intel Core i7-7700HQ 7. Nesil işlemciye sahip olan Asus VivoBook Pro 15 N580VD, performans açısından güçlü bir cihazdır. 16GB DDR4 RAM, performansın güçlenmesini sağlıyor. 4K çözünürlükteki 15.6 inç ekran, NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartıyla destekleniyor.

Ofis bilgisayarı olarak veya oyun bilgisayarı olarak beklediğiniz performansı alabileceğiniz Asus VivoBook Pro 15 N580VD, oldukça ağır programları bile zorlanmadan açabiliyor. Ayrıca artırılabilir SSD kapasitesi, depolama alanını rahat bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

Acer Switch 3 ve Özellikleri

Günlük işlerinizi idare edebileceğiniz bir cihaza ihtiyacınız varsa, Acer Switch 3’ü tercih edebilirsiniz. 2017 yılının en iyi seçeneği olan bu cihaz, Surface Book benzeri bir tasarımla listemize konuk oluyor.

Intel Core i3 7100U ve Intel Pentium Quad Core 1.10GHz N4200 işlemci kullanan cihaz, 4GB RAM desteğine sahiptir. 12.2 inç boyutunda olan ekran IPS LCD dokunmatiktir ve 1920x1200 çözünürlük sunmaktadır. Depolama alanı ise 64GB – 128GB eMMC ile yeterli bir kapasiteye sahiptir.

Kompakt bir cihaz tercih etmek istiyorsanız, Acer Switch 3’ün sunduğu küçük tasarımı seçebilirsiniz. Dokunmatik ekranı sayesinde popülerlik kazanan cihaz, 2017 yılında piyasaya çıkmış olmasına karşın Intel Core i3 7100U gibi son derece gelişmiş bir işlemci kullanıyor.

Asus Chromebook Flip ve Özellikleri

Dokunmatik ve kompakt bir bilgisayar arıyorsanız, Asus Chromebook Flip arayışınıza son vermenizi sağlayacaktır.

Intel Core m3-6Y30 ve Intel Pentium 4405Y işlemcili cihaz, 4GR RAM ile desteklenmektedir. 32GB – 64GB eMMC depolama alanına sahip cihazda 12.5 inçlik 1920x1080 çözünürlüğe sahip bir ekran kullanılmıştır.

Chromebook özelliklerini bünyesinde toplayan Asus Chromebook Flip, günlük kullanım için ideal seçeneklerden birisidir. Chromebook kullanmak istiyorsanız, bu cihazı listenizin başına yazmanızda yarar vardır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.