tarafından - Aralık 19, 2019
128 görüntüleme

Teknolojik cihazların insan yaşamındaki önemi her geçen gün artmaktadır. Teknolojik cihazların insan yaşamındaki önemi, günlük yaşamı kolaylaştırmasından kaynaklanmaktadır. Örnek olması açısından cep telefonlarının insan hayatını ne kadar kolay, pratik hale getirdiğini görmek mümkün.

Cep Telefonlarının İnsan Yaşamındaki Yeri

İnsanlar arasındaki iletişim kaynağı zaman zaman mesafeye bağlı olarak kopmalar olabilmekte ve bu durumda insanlar iletişimi devam ettirmek isteyebilirler. Ancak iletişim isteği, mesafe öğesini ortadan kaldıramamaktadır. Bu noktada en iyi çözüm teknolojik cihaz ve ürünlerinden yardım almaktır.

Cep telefonları iletişimde insanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmaya en büyük desteği sunar. Teknolojik ürünler arasında yer alan cep telefonlarının ilk üretim amacı insanların iletişim konusundaki ihtiyacını gidermektir. Ancak, sürekli gelişen ve yenilenen teknolojik çalışmalar ve insanların yeni yeni ortaya çıkan farklı ihtiyaçları bu ürünlerin daha değişik iş ve işlemlerde kullanılacak özellikte üretilmelerini ve kullanılmalarını sağlamıştır.

Akıllı Cep Telefonlarıyla Neler Yapılabilir?

Her teknolojik veri, sürekli kendini yenileyebilen mevcut durumu daha ileriye götürebilen yapıdadır. İlk üretim amacı insanların birbirleyle olan iletişimi ses aracılığı ile sağlanmak olan cep telefonları da üretimden günümüze kendini her açıdan yenileme fırsatını yakalamıştır. İlk başta telefonlarda yapılan yönlendirmeler telefon kasasında bulunan tuşlar aracılığıyla yapılırken günümüzde bu işlev dokunmatik ekran üzerinden yapılmaktadır.

İlk başta sadece sesli görüşmelerle iki kişi arasında iletişim sağlayan telefonların teknolojik veri ve donanım gelişmeleriyle insanların birçok işlem yapmasını sağlamaktadır. İnsanların günümüz akıllı cep telefonlarıyla yapabileceği işlemler :

  • Telefon görüşmesi yapma
  • İnternet kullanımı
  • Bankacılık İşlemlerini yapma
  • Sosyal medya kullanma
  • Oyun oynama
  • Müzik Dinleme
  • Resim ve video çekme
  • Kitap okuma

şeklinde sıralanabilir. Ancak akıllı cep telefonlarıyla yapılabileceklerin sadece bunlarla sınırlı olmadığını, bunlardan daha fazlasının yapılabildiği unutulmamalıdır.

Akıllı Cep Telefonlarının İşletim Açısından Sınıflandırılması

Akıllı cep telefonlarının birden çok işlem yapma yeteneği insanlar tarafından tesadüf olarak algılanmamalıdır. Bir akıllı cep telefonunun birden fazla işlem yapma özelliği taşıması, bir işletim sistemine sahip olmasını gerekli kılmaktadır.

Öyle ki bir telefonun akıllı olabilmesinden söz etmek için teknolojik olarak bir işletim sistemini barındırması gerekir. Aksi durum akıllı cep telefonunu anlamsız kılacaktır. Günümüz akıllı cep telefonlarında kullanılan farklı işletim sistemleri bulunmaktadır. Bu işletim sistemlerini :

  • Android işletim sistemi
  • Windows işletim sistemi
  • İOS işletim sistemi
  • Blackbery işletim sistemi
  • Linux işletim sistemi

Olarak sıralayabiliriz. Her bir işletim sisteminin kapasite ve donanımsal özellikleri değişkenlik göstermektedir.

Akıllı Cep Telefonlarında En Çok Kullanılılan İşletim Sistemi Hangisidir?

Akıllı cep telefonu kullanıcılarının yakından takip ettiği ve merak ettiği dünya piyasalarında en çok hangi işletim sistemine sahip telefonların kullanımda olduğudur. Akıllı cep telefonlarının her bir işletim sistemi farklı özellikler içerdiğinden hangi telefonların daha çok kullanıldığı söylemek yanlış olacaktır.

Ancak dünya üzerindeki akıllı cep telefonu pazar genişliği ve kullanıcı sayısının fazla olması sonucundan hareketle android işletim sistemli akıllı telefonların diğerlerine göre önde olduğunu söylenebilir.

Akılı cep telefonları arasında android işletim sistemli telefonların daha çok kullanılmasının farklı nedenlere bağlı olduğunu söylenmelidir. Her bir akıllı cep telefonu bir işletim sistemine sahip ama android işletim sisteminin kullanımı hem hız hem de pratiklik açısından kullanıcılara avantaj sunmaktadır.

Akıllı Cep Telefonunun İşletim Sistemine Göre Tercih Edilmesi

Günümüz akıllı cep telefon kullanıcılarının her biri kullanım ve ihtiyacı karşılama konusunda farklı tercihleri söz konusudur. Her bir işletim sisteminin akıllı telefon cihazlarına kazandırdığı avantaj ve dezavantajlar bulunuyor. Örneğin bir işletim sisteminin bilgi güvenliği sağlama seviyesi yüksek olabilirken diğer bir işletim sisteminin kullanım performans yüksekliği söz konusu olabilir. Burada önemli olan en önemli öğe telefon kullanıcısının beklentilerini hangi işletim sisteminin karşıladığı dır. Akıllı cep telefonu kullanıcılarının ihtiyacı karşılama ve işletim sistemlerinin kendine özgü özellikleri, hangi işletim sisteminin tercih edileceğine dair ipuçları vermektedir.

Android İşletim Sistemine Sahip Cep Telefonu

Cep telefonu kullanıcı sayısının yoğunluğuna bakıldığında android işletim sistemine sahip cep telefonlarının ön planda olduğu görülmektedir. Bu işletim sisteminin kullanılma yoğunluğu, işletim sisteminin cihazlarda kişisel bilgilerin ve cihazda bulunan diğer kişisel verilerin en üst düzeyde güvende olmasıdır.

Böylelikle kullanıcı bu işletim sistemine sahip telefonu kullanırken kendini güvende hissetmektir. Andorid işletimli akıllı cep telefonlarının daha çok kişi tarafından kullanılmasının bir diğer nedeni, kullanım sürsine bağlı kalınmadan kullanımda yüksek performans sağlamasıdır. Akıllı cep telefonlarının günümüz kullanıcılarının elinden düşürmeden kullanması bu nedeni daha açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Android işletimli cihazları diğerlerine göre ön plana alan önemli bir husus ta cihazların kullanım kontrolü sağlayan pratik özellikler sunmasıdır.

Böylelikle başta internet, pil gibi veri kullanımının kontrol edilmesini ve bu kontrolün tasarruf sağması önem taşır. Bu sayılan hususların hepsi bir arada düşünüldüğünde android işletim sisteminin daha çok kişi tarafından tercih edilmesinin nedenleri açıkça görülebilir.

Android İşletimli Akıllı Cep Telefonlarında Ekonomik Tasarruf

Android işletimli cihaz kullanıcılarının çok olmasına, bu cihazların piyasada daha çok bulunmasına bu da cihaz fiyatlarının daha düşük olmasını sağlamaktadır. Aynı şekilde cihazların buna bağlı ikinci el piyasası bulunduğundan, android işletimli ikinci el akıllı cep telefonu alarak bütçeden tasarruf sağlanmış olacaktır.

Android işletim sistemine sahip cihazların teknik servis ağı geniş olduğundan herhangi bir teknik destekte kullanıcının kolayca ulaşması mümkündür. Bu durumların hepsi android işletimli cihazların kullanıcıya doğrudan veya dolaylı olarak tasarruf sağladığını söylemek gerekir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.