tarafından - Aralık 25, 2019
206 görüntüleme

İstatistiklere göre Instagram kullanıcılarının bir gün içerisinde 80 milyondan fazla fotoğraf ve 20 milyondan fazla video yükledikleri görülmektedir. Haber akışınızda gördüğünüz ve beğendiğiniz videoları iPhone cihazınıza indirmek ise bazı yöntemler dahilinde oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. iPhone'da Instagram videolarını indirme başlığıyla ele alacağımız bu konuda, sizlere birçok uygulama aracılığıyla ya da uygulama kullanmadan Instagram’da beğendiğiniz videoları nasıl indirebileceğinizi göstereceğiz.

iPhone’da Instagram Videolarını İndirebileceğiniz Yöntemler

Instagram’da bulunan videoları uygulamanın veya web sitesinin kendi bünyesinde indirebilmek gibi bir seçeneğiniz bulunmuyor. Bu yüzden üçüncü parti uygulamaları veya uygulama kullanmadan indirme hizmeti sunan web sitelerini kullanmanız gerekiyor. Instagram’dan iPhone cihazınıza videoları indirmek için kullanabileceğiniz yöntemler ise;

  • Kestirmeler uygulaması,
  • IFTTT uygulaması,
  • Instagram Repost Quick uygulaması,
  • Blaze tarayıcısı,
  • Regrammer uygulaması,
  • Video indirme hizmeti veren sitelerden indirme yapmak olarak sıralayabiliriz.

Bu uygulama veya uygulamasız olarak hizmet veren internet sitelerini kullanarak cihazınızda kolaylıkla beğendiğiniz Instagram videolarını indirebilirsiniz.

Kestirmeler Uygulaması ile Videoları İndirme

Apple tarafından geliştirilen ve iOS 12 güncellemesiyle kullanıcılara sunulan Kestirmeler uygulaması, cihazlara bazı kısayollar ekleyebilmeyi mümkün hale getiriyor. Uygulama Apple tarafından geliştirildiği için, bu uygulamayı güvenle kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Kestirmeler uygulaması iOS 12 güncellemesi alan iPhone cihazlarda kullanılabiliyor. Cihazınız bu güncellemeyi aldıysa, Apple marketini ziyaret edebilir ve bu uygulamayı telefonunuza indirebilirsiniz. Uygulama yalnızca Instagram videolarını indirme özelliğiyle ön plana çıkmıyor. Ayrıca Youtube gibi sosyal medyalardan da video indirmek mümkün. Gelin bu uygulama ile Instagram’dan nasıl video indirebileceğinizi daha detaylı olarak inceleyelim. Bunun için;

  • iOS 12 veya üzerindeki sürümü kullanan cihazınıza App Store’dan uygulamayı indirin ve kurulumun gerçekleşmesini bekleyin.
  • Kurulan uygulamayı çalıştırmadan önce, kestirmeler uygulamasına InstaSave kestirmesini indirerek kurun.
  • Eklentiyi kurduktan sonra Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Beğendiğiniz videonun alt kısmında yer alan üç nokta simgesine dokunun.
  • Açılan seçenekler arasından ‘Bağlantıyı Kopyala’ seçeneğine tıklayın.
  • Kestirmeler uygulamasını çalıştırın ve InstaSave butonuna basın.
  • Video otomatik olarak indirilecek ve cihazınızın ‘Download’ klasöründe yerini alacaktır.

Aynı işlemleri Instagram’dan indirmek istediğiniz fotoğraflar için de yapabilirsiniz. Ayrıca Kestirmeler uygulamasında bulunan kişiselleştirme ayarları dahilinde Siri desteğiyle URL kopyalamasının ardından otomatik indirme yapılmasını sağlayabilirsiniz.

IFTTT Uygulaması ile Videoları İndirme

Instagram’da bulunan videoları indirmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem, IFTTT uygulamasıdır. App Store’da bulunan bu uygulama, birçok sosyal medya hesabının tek bir uygulama üzerinden yönetilebilmesi için oldukça ideal seçenekler sunmaktadır. Instagram’daki videoları ve görüntüleri kaydetmek için ihtiyacınız olan şey ise, bu indirme işlemlerinin otomatik bir şekilde yapılacağı bir bulut hesabıdır. Bunun için Dropbox, Evernote ya da Google Drive gibi bulut depolama servislerini kullanabilirsiniz.

IFTTT uygulamasını indirdikten sonra, IFTTT uygulamasında bulunan hesabınızı bulut depolama servislerinden birisine bağlamalısınız. Bağlantı sağlandıktan sonra, Intagram videolarının otomatik indirilebilmesi için ‘Activate Recipe’ butonuna tıklayın. Bu ayarın ardından Instagram’da URL adresini kopyaladığınız videolar veya fotoğraflar bulut depolama servisine otomatik bir şekilde indirilecektir. Bulut depolama servisini ziyaret ederek videoları iPhone cihazınıza aktarabilir veya depolama servisinde saklamayı tercih edebilirsiniz.

Instagram Repost Quick Uygulaması ile Videoları İndirme

iPhone cihazlarda kullanılabilen Instagram Repost Quick uygulaması, fotoğrafların veya videoların indirilebilmesine imkan tanıyor. Uygulamayı App Store’da bulabilir ve cihazınıza kolaylıkla indirebilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için cihazınızda en az iOS 7 sürümünün kurulu olması gerektiğini hatırlatmamızda yarar vardır.

Uygulama cihazınıza kurulduktan sonra, uygulama üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Şartlar ve koşulları kabul ettikten sonra, uygulamanın ana ekranına ulaşabilirsiniz. Ana ekrana giriş sağladıktan sonra, sol üst kısımda bulunan üç çizgi şeklindeki menü butonuna tıklayın.

Açılan menü seçenekleri listesinde ‘Ara’ seçeneğine tıklayın ve videosunu indirmek istediğiniz kişinin Instagram kullanıcı adını aratın. Kullanıcının Instagram sayfasına ulaştıktan sonra indirmek istediğiniz video veya fotoğrafa tıklayın. Açılan görüntüleme ekranında mavi bir indirme butonu olduğunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınız zaman video kamera rulosuna veya Download klasörüne indirilecektir.

Blaze Tarayıcısı ile Videoları İndirme

Blaze tarayıcısı, Instagram’ı tarayıcı üzerinden ziyaret eden kullanıcıların tercih edebilecekleri bir uygulamadır. App Store’da bulunan uygulamayı iPhone cihazınıza kurduktan sonra web adresinde Instagram oturumu açın. Beğendiğiniz videoları kaydetmek için, videonun bağlantı linkini kopyalayın.

Blaze tarayıcısına bu linki yapıştırın. Açılan sayfada sol alt kısımda kırmızı renkli bir indirme butonunun belirdiğini görebilirsiniz. Bu butona tıkladıktan sonra dosya türünü video olarak seçin. İşlemlerin ardından video iPhone cihazınızın Download klasörüne indirilecektir.

Regrammer Uygulaması ile Videoları İndirme

Instagram’da video indirebilmek için kullanabileceğiniz bir diğer uygulama, Regrammer uygulamasıdır. Bu uygulama da diğer uygulamalar gibi App Store’da bulunuyor. Uygulamayı indirdikten ve kurulumunun gerçekleşmesini bekledikten sonra Instagram uygulamasından hesabınıza erişebilirsiniz.

Instagram’da beğendiğiniz videoların linklerini kopyaladıktan sonra, Regrammer uygulamasını başlatabilirsiniz. Uygulamanın açılan ekranındaki adres çubuğuna kopyaladığınız video linkini yaptırdıktan sonra ‘Önizle’ butonuna basın. Gelen ekranda ‘Tekrar Instagram’da Yayınla’ seçeneğine basın.

Açılan yeni ekran Instagram bağlantı sayfasıdır ve bu sayfa videonun otomatik olarak kamera rulosuna kaydedilmesini sağlayacaktır. Daha sonra yeniden paylaşım sayfasını kapatarak videoyu cihazınızda indirilen klasöründe görüntüleyebilirsiniz.

Sitelerden Videoları İndirme Hizmeti Almak

Eğer iPhone cihazınızda 3. parti uygulamalar aracılığıyla Instagram video indirme işlemi yapmak istemiyorsanız, o zaman uygulamasız olarak internette Instagram video indirmesi hizmeti sunan siteleri ziyaret edebilirsiniz. Online olarak video indirmenize olanak tanıyan bu siteler, herhangi bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan işlem yapmayı tercih edenler için birebirdir. InstaDownloader, InstaView, DownloadVideosFrom gibi sitelerde bu hizmeti bulabilir ve kopyaladığınız videoları uygulamasız olarak iPhone cihazınıza indirebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.