tarafından - Aralık 27, 2019
123 görüntüleme

Aktif olarak kullandığımız instagram hesabımızı korumamızın yolları bulunmaktadır. Aksi takdirde instagram hesabımız çalınırsa çalınan ınstagram hesabını geri alma yolları bulunmaktadır. Bu yoldan kısa bir şekilde bahsedelim. Bir şekilde instagram hesabınız çalındı ise ve elektronik posta adresiniz değiştirildi ise instagram uygulaması sizlere e-posta gönderimi yapıyor. Bundan sonra bu işlemi geri al demeniz gerekiyor. Sonra tekrar geri al dedikten sonra e-posta adresiniz platformda geçerli bir adres durumuna getirmeniz gerekiyor. Sonra şifrenizi değiştirip uygulamaya tekrar geri giriyorsunuz. Bu şekilde çalınmış olan instagram hesabınızı geri almış oluyorsunuz.

Android İnstagram Hesabını Geri Alma Yolları

Bu işletim sistemini kullanırken instagram hesabınızın çalınması durumunda işler biraz daha zorlaşmaktadır. İlk yapmanız gereken şey çalınmış olan hesabınızı instagram'a bildiriniz. Android kullanıcılarının izlemesi gereken aşamalar şu şekilde olmaktadır.

  • Önce giriş ekranına girilir.
  • Giriş yapmak için yardım al seçeneğinin altındaki hesabınızı bulun ve e-posta adresi girilir.
  • Aynı işleme telefon numaranızıda girebilirsiniz.
  • E-Posta adresiniz değiştiyse telefon numaranızı giriniz ve onay mesajı talep ediniz.

Bu adımlardan yeteri kadar yardım alamadığınızı düşünürseniz ''Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var'' tıklayarak yardım alabilirsiniz.

İOS İnstagram Hesabını Geri Alma Yolları

Bu işletim sistemini kullanırken instagram hesabınız çalındı ise yapmanız gerekenler şunlardır.

  • Önce giriş ekranına girilir.
  • Sonra şifremi unuttum bölümüne gelinir.
  • Daha sonra ''Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var'' girilir.

Daha sonra hesabınıza erişmek için link talebinde bulunabilirsiniz. Her iki işletim sistemi içinde doğru elektronik posta adresi girdiğinizden emin olunuz.

Kimliğinizi Kanıtlama Durumu

Yukarıda anlatmış olduğumuz şeyler karşısında şikayetinizi tamamladıktan sonra instagramın size yollayacağı e-posta mesajını bekleyiniz. İnstagram sizden kimliğiniz tanıtmanızı isteyecektir. İnstagram size bir kod yollayacaktır. Bu yollamış olduğu kodu elinizde tutarak resmini çekiniz. İkinci ek olarak bir bilgi ise hesabınıza girdiğiniz telefonun IPhone veya Android'mi olduğunu belirtmeniz gerekmektedir. Vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda instagram sizin bilgilerinizi kontrol edecektir. Daha sonra kontrol ettikten sonra hesabınızı geriye almak için izlemeniz gereken adımları e-posta mesaj yoluyla sizlere bildirmektedir.

İnstagram Hesabınız Başkasının Eline Nasıl Geçer?

İnstagram hesabınızın başkasının eline geçme yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemleri şu şekilde sayabiliriz. Hile programları, gelen sahte mailler, web sitelerine bilgileri girme, 3 parti zararlı yazımlar şeklinde olabilmektedir.

Hile Programları İle Hesabınızın Başkasının Eline Geçmesi

İnstagram hesabınızı çalmak isteyen kişilerin izlemiş olduğu yollardan bir tanesi takipçi hile programları kullanmalarıdır. İlk önemli neden bu şekilde olabilir. Sizin profilinize erişim sağlamak isteyen kişiler hile programları içerisinde casus barındıran uygulamalar bulundururlar.

Bu şekilde sizin bilgilerinizi ele geçirilmektedir. Hem de hesabınıza giriş bilgileri bilgileri almış olunuyor. Bu tür hile programları hesabınızda istemsizce reklam sayfaları eklenmesi gibi olumsuzluklar oluşturmaktadır. Güvenmediğiniz ve emin olmadığınız bu tür programlardan uzak durmanız sizin açınızdan çok faydalıdır.

Gelen Maillerinize Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Hesabınızın başkasının eline geçme ihtimalleri arasında olan konulardan bazıları ise gelen maillerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Çok özenle hazırlanan sahte mailler bulunmaktadır. Bu sahte maillerin amacı sizin hesabınızı ele geçirmeye çalışmak olabilme yöntemlerinden olabilmektedir.

Bu mailler size şu şekilde gelebilmektedir. İnstagram hesabınızda sorunun olduğunu ve size belirtmiş alana giriş yapmanızı isteyerek sahte mail yollarlar. Bu sayede girmiş olduğunuz bilgilerinizi ele geçirirler. Bu sahte maillere aldanmamak gerekiyor. Bu sahte maillere dikkat ediniz. Eğer gerçekten size instagram maili geldiğini düşünürseniz web sitesi üzerinden girerek, resmi olan web sitenizden hesabınızı kontrol etmeniz sizin açınızdan daha sağlıklı olacaktır. Bu size gelen sahte mailleri açmayınız. Bu mailleri açmanız size sıkıntı çıkaracaktır.

Web Sitelerine Bilgileri Girme

Bazı web siteleri instagram hesabınızın düzenlenmesi için veya kolay bir şekilde oluşturmanız için hesabınıza giriş yapmanızı istemektedir. Eğer bu gibi durumla karşılarşırsanız ve farklı bir web sitesinden bilgilerinizi girmeniz istenirse kesinlikle böyle bir giriş yapmayınız. Bu gibi farklı siteler sizin instagram hesabınızı çalmak isteyen kişilerdir. İnstagram adresinizi ve şifrenizi farklı bir web sitesi üzerinden girmeyiniz.

Üçüncü Parti Zararlı Yazılımlar

Diğer bir instagram hesabınızı çalmak istenme yöntemlerinden bir tanesi de üçüncü parti zararlı yazılımlardır. Buna neden olabilecek durum ise akıllı telefonunuza yüklemiş olduğunuz casus olan ve bilmediğiniz uygulamalar olabilmektedir. Bu tür uygulamalar telefon erişimi izni verildiği için instagram bilgilerinize ulaşabilmektedirler.

Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz bu tür casus uygulamaları telefonunuza yüklemeyiniz. Yüklemek istediğiniz uygulamalar genellikle resmi uygulama mağazaları olmasına dikkat ediniz. Bu saymış olduğumuz tüm önlemleri aldıktan sonra instagram hesabınızın çalınması neredeyse imkansız olacak ve rahat bir şekilde hesabınızı kullanabileceksiniz.

İnstagram Hesabınızın Çalınması Durumunda Size Sorulacak Sorular

İnstagram hesabınızın çalınması durumunda size sorulacak sorular bulunmaktadır. Bu soruları şu şekilde sayabiliriz.

  • Kimin hesabının başkasının eline geçtiği size sorulur.
  • E-Posta adresinize giriş yapabiliyormusunuz diye sorulur.
  • Size ulaşabilecekleri e-posta adresinizi söylemenizi isteyecekler.
  • Hesabınızdaki kullanıcı adınızı size sorarlar.
  • Hesabınıza kayıt olurken kullanmış olduğunuz e-posta adresinizi size sorarlar.
  • Hesabınızı kimin oluşturduğu size sorulur.

yukarıda sorulan sorulara net olarak cevap vererek instagram yetkililerine yardımcı olmanız sizin hesabınızı kurtarmaya yardımcı olacaktır.

İnstagram Hesabını Koruma Yolları

İnstagram hesabınızı koruma altına almak istiyorsanız bazı şeyler yapmanız gerekiyor. Bu sizin hesabınızı koruma açısından son derece önemlidir. Bilgisayar korsanlarına karşı güvenli bir instagram hesabı oluşturmak için hatırlayabileceğiniz ama kolay olmayan bir şifre belirleyiniz. Diğer bir koruma yöntemlerinden bir tanesi ise iki faktörlü kimlik doğrulama faktörü ile instagram çalınmalarının önüne geçebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.