Muhammet Kaya
tarafından - Mart 2, 2020
287 görüntüleme

MSB: Şam rejimine ait 3 adet hava savunma sistemi imha edildi

 

Türkiye Cumhurriyeti Milli Savunma Bakanlığı, İdlib hava sahasında yaşanan çatışmada Şam rejimine ait 2 adet SU-24 tipi uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

Bakanlığın resmi internet sitesi ve Twitter hesaabında, "Bir SİHA'mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer iki hava savunma sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taarruz eden rejime ait 2 adet SU-24 tipi uçak düşürülmüştür." ifadesi kullanıldı

 

SANA: 2 uçağımız vuruldu, pilotlar paraşütle atladı

Suriye resmi haber ajansı SANA da, Türkiye'nin iki Suriye uçağını hedef aldığını pilotların ise paraşütle atlayarak güvenli bir şekilde yere indiğini doğruladı.

 

Suriye medyası: Hava sahamız tüm uçak ve İHA'lara kapatıldı

 

Suriye devlet medyası ülkenin kuzeybatısındaki hava sahasının tüm uçak ve İHA'lara kapatıldığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise kendilerine ait herhangi bir uçağın vurulmadığını açıkladı.

 

İsrail'den Gazze ve Şam'a saldırı

İsrail'in tepki çeken uygulamasının ardından Filistin'den İsrail'e 20'den fazla roket fırlatıldı. İsrail ise Gazze ve Şam'a hava saldırısı düzenledi.

İsrail Ordusu'nun Filistin'e yönelik saldırıları sürüyor. Savaş uçakları bu kez Gazze'nin yanısıra Suriye'nin başkenti Şam'daki Filistin hedeflerini de vurdu.

 

İsrail ile Filistin arasında tansiyon, Gazze Şeridi'nde bir Filistinli gencin öldürülmesiyle yükseldi. İsrail buldozerleri hayatını kaybeden gence insanlık dışı muamelede bulundu. Hamas'tan "İsrail işlediği suçların bedelini ödeyecek" açıklaması geldi. Kısa süre sonra Gazze'den İsrail'e roketler ateşlendi. Atılan 20'den fazla roketin 13'ü hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi

 

İsrail'in yanıtı ise sert oldu. Gece saatlerinde havalanan İsrail savaş uçakları Gazze şeridine bomba yağdırdı. Ardından Suriye'de bulunan İslami Cihat'a ait hedeflere saldırı düzenlendi.

 

Suriye'nin başkenti Şam'ın adliye bölgesine yapılan saldırıya Suriye Ordusu da karşılık verdiğini açıkladı. Golan tepelerine yapılan saldırının da püskürtüldüğü belirtildi.

 

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.