tarafından - Mart 6, 2020
90 görüntüleme

Uzmanlar, otonom sürüş keyfinin gerçek sürüşe yaklaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Rahat ve güvenli bir yolculuk için gerekli olan otonom sürüşler, yeni nesil araçlarla sağlanacak. Yapılan araştırmalar ideal konfora sahip sürüşe odaklanıyor. Yeni Optimizasyon Yöntemi

Otonom araçlarla ilgili çalışmalarını kesintisiz sürdüren araştırmacılar, yeni optimizasyon yöntemiyle sürücü deneyiminin eşsiz olmasını hedefliyor. Güvenlikle ilgili başlıkların ilk sırada yer aldığı araştırmalarda, gerçek sürücülerin direksiyon başında odaklandıkları işler gözden geçiriliyor.

Güvenli olduğu kadar da konforlu olması istenen otonom sürüşlerde istenen rotanın hatasız takip edilebilmesi için yeni teknolojiler geliştiriliyor. Hedeflenen rotaya belirlenen şekilde ulaşmak çok kolay gibi görünse de bu iş matematiksel açıdan bakıldığında sanıldığından daha da zor.

Rota İzleme Sistemi Devreye Sokulacak

Kendi kendine giden araçlarda araç içindeki yolcuların istedikleri yere güvenli gitmeleri sağlanırken, aynı zamanda sürüş keyfinin verilmesi de hedefleniyor. Hız ve ivme hesaplarında minimum hatalarla sona ulaşacak olan otonom araçlarda rota izleme sistemi devreye alınarak riskler ortadan kaldırılacak. Uzmanlar çalışmalarına devam ederken bu alanda çıkan yeni haberler büyük bir merakla takip ediliyor.

Otonom sürüş sistemlerinin gelişmesini hedefleyen çalışmalar kapsamında 3 köpek araç kullanacak şekilde eğitildi. Araştırmacılara ilham vermesi istenen süreçte, köpeklerden alınacak geri bildirimlerle yeni nesil sistemlerin iyileştirilmesi hedefleniyor. AR-GE çalışmaları hızla devam eden otonom sistemler için sevindirici gelişmeler yaşanıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: otonom sürüş
Bunu beğenen ilk kişi ol.