tarafından - Mart 9, 2020
173 görüntüleme

Uzun yıllardır kullanılan Google Haritalar her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Son olarak Google Lens’te bulunan bir özellik de haritalara eklendi. Bu yeni özellikle restoranların menüleri de haritalarda sisteme dâhil edildi.

Böylece mevcut restorandaki en popüler olan yemekleri görebileceğiz. Bu özellik şimdilik sadece Android tabanlı akıllı telefonlarda kullanılabilecek. Google Haritalar’daki bu yeni özellik, Google tarafından her yıl düzenlenen bir etkinlikte duyuruldu.

Popüler Yemekler Cebinize Giriyor

Google, her şirketin kaydolabildiği bir sistem. İşletme sahipleri şirketlerini Google Haritalar üzerine kaydederek işletmelerinin müşteriler tarafından bulunabilmesini sağlıyorlar. Ayrıca işletmeler dükkânlarındaki ürünlerin görsellerini de haritalara ekleyebiliyorlardı. Ancak bu yeni gelen özellik sayesinde restoranların yükledikleri bu görsellerin önemi iyice artacak gibi görünüyor.

Zaten restoranların menü yüklemelerini haritalara yapabiliyorlardı. Artık bu menüler daha çok etkileşim halinde olacak. Google Haritalar’da restoran araması yapanlar menülere erişim sağladıklarında restoranın yüklediği menü üzerindeki popüler olan yemekleri görebilecek. Bu popüler yemeklerin üzeri sistem tarafında turuncu bir renkle boyanacak.

Android Kullanıcılarına Özel

Google Haritalar’da arama yaptığınızda artık karşınızda yemekleri keşfetle ilgili bir kısım göreceksiniz. Android üzerinden yaptığınız aramalarda bu kısma dokunduğunuzda karşınıza yeni bir pencere gelecek. Bu kısımda artık haritalara yüklenen yeni özelliği kullanabileceksiniz. Böylece restorana gitmeden önce oranın adres bilgisini almanızın yanında o restoranın popüler olan yemeklerini de öğrenebileceksiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.