tarafından - Mart 10, 2020
133 görüntüleme

Apple tarafından geliştirilen İOS sistemi üzerinde yeni bir çalışma yapılıyor. Apple cihazlarda kullanılan Pencil (Kalem) ile yazılan el yazıları metne dönüşecek. İOS üzerinde yapılan çalışmada OCR özelliği olacak. Farklı cihazlarda görülen bu uygulama kullanıcılar için önemli bir kolaylık sağlıyor. Şirket yazılım geliştirme çalışmalarında İOS 14 güncellemesi ile en dikkat çeken özellik el yazısını metne çeviren OCR özelliği oldu. Apple cihazlarda bulunan Pencil ile yapılan işlemler resim formatında kullanılıyorken yeni sürüm İOS 14 yazılıların daktilo formatına dönüştürecek.

İOS 14 Yeni Sürümü

Apple’ın geliştirdiği İOS sisteminin yeni sürümü İOS 14 kendisi tarafından geliştirilmiş uygulamalar üzerinde el yazısını metne dönüştürecek. Yeni sürüm İOS 14 kelime aranma özelliğine de sahip olacak.

Macrumors tarafından edinilen bilgiye göre yeni sürün İOS 14 güncellemesinde el yazısını metne çevirme özelliğinin kesin olarak yer alacağı konusu netleşmemiş durumda. Piyasada bulunan bazı cihazlarda bulunan bu özellik henüz Apple cihazlarında uygulanmadı.

Macrumor’tan edinilen bilgide el yazısını metne çevirmede hatırlatıcı, takvim, mesajlar, notlar ve mail uygulamalarında Pencil ile yazılan metinler daktilo yazısına dönüştürülecek. El yazısını metne dönüştürme özelliğini kazandıracak OCR yazılımı yanında Apple yeni sürümünde Sihirli Dolgu adında bir özellik daha yer alacak. Yeni sürümde bulunan Sihirli Dolgu kullanıcıların cihaz üzerinde çizmiş oldukları resimlerin renklendirilmesini sağlayacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: ios 14, el yazısı
Bunu beğenen ilk kişi ol.