tarafından - Mart 13, 2020
83 görüntüleme

Kullanıcılarına daha hızlı ve kaliteli internet kullandırmak isteyen KaiOS Technologies ve Mozilla bir süre önce başlamış oldukları ortaklık projesini tamamladı. Ortaklığın başladığını belirten imzalar bugün atıldı. Bu ortaklık sayesinde KaiOS kullanıcılarının daha gelişmiş seçeneklere sahip olan internet kullanımını sağlamaları tasarlanırken, projenin detayları da iyi bir birliktelik dedirtecek içerikler taşıyor.

İyi Bir İnternet Kullanımı Sağlamak İçin

KaiOS işletim sistemiyle Firefox'un üreticisi Mozilla'nın güçlerini birleştirdikleri imzalar bugün atıldı. KaiOS’un Gecko motorunu daha güçlü ve gelişmiş hale getirecek olan bu ortaklık, kullanıcıların mobil interneti daha gelişmiş olarak kullanmalarını sağlayacak. Kai’nin tecrübesi ve Mozilla’nın yazılım desteği Gecko’yu güçlendirecek. Kullanıcıların daha rahat bir internet deneyimi yaşamaları bu sayede gerçek olacak.

Gecko, Mozilla Firefox birlikteliği yüksek güvenlikli bir sistemin de ortaya çıkacağını düşündürürken, performansı da artıracağı yönünde düşünceler bulunuyor.

Ortaklık Sonrasında Yenilikçi Gelişmeler Yapılacak

İki teknoloji devi arasındaki ortaklık ile var olan geliştiricilere yeni kitler eklenecek. Bu kitlerin içeriğinde PWA ve WebAssembly destekleri bulunacak. Bu ortaklık sonrasında ortaya çıkan tüm değişiklikler ve geliştirmeler lisans bilgilerine eklenecek. Yeni ve gelişmiş grafikler, 3d oyunlar, uygulamalara hızlı ulaşma ve mobile eklenen birçok yenilik, ortaklık sayesinde kullanıcılara tarz bir içerik sunulacağını gösteriyor. Tüm gelişme ve yenilikler Mozilla Firefox'un Public License adlı lisansı altında yer alırken, açık kaynaklı olarak lisansına işlenecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: kaios, mozilla
Bunu beğenen ilk kişi ol.