tarafından - Mart 16, 2020
172 görüntüleme

Tüm dünya genelinde etkisin gösteren ve gün geçtikçe birçok insan tarafından teşhisi konulan corona virüs oyun tutkunlarını da etkiledi. Kullanıcıları tarafından uzun bir süredir beklenen ve çıkacağı günü geri sayımlarına ekleyen PS5 ve Xbox Series X oyun konsollarının çıkış tarihin ertelenmesi gündeme geldi.

Bu iki oyun konsolunun ve birçok teknolojik ürün ve diğer ürünlerin tanıtım lansmanlarının ertelenmesi nedeniyle piyasaya çıkış tarihlerinin de değişmesi gündeme geldi. Her iki oyun konsolunun da işlemci üreticisi olan AMD firması yetkilileri her ne kadar çıkış tarihide bir değişiklik olmayacağını düşündüğünü açıklasa da dünya genelinde yaşanan virüs krizi nedeniyle alınacak olan muhtemel erteleme kararının oyun tutkunlarını bir hayli üzeceği kesin.

Satış Miktarı ve Fiyat Farkı Olur mu?

Corona virüs nedeniyle tüm dünyada büyük bir kriz hakim olmuş durumda. Bu nedenle de çıkış tarihinde değişiklik olması durumunda eldeki ürün stoklarının düşük kalacağı nedeniyle yeterli kullanıcıya ulaşılamayacağı ve fiyatların yüksek bir miktardan çıkma olasılığı oldukça yüksek.

Kullanıcı Sayısının Fazla Olması Bekleniyor

Araştırmalara göre bu iki oyun konsolunun da diğer ürünlerinin satış oranına göre daha büyük bir talep olması bekleniyor. Bu nedenle herhangi bir üretim aksaması, piyasaya çıkış zamanının ertelenmesi ve fiyat artırımı olması gibi ihtimallerinde son durumun ne olacağı ise büyük merak konusu.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.