tarafından - Mart 23, 2020
168 görüntüleme

Sosyal medya uygulamaları arasında en popülerler arasında bulunan Instagram'ın yeni bir özellikle ilgili çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Bu yeni özellik her hikaye için farklı gizlilik ayarlama yapılmasına izin verecek. Ancak bu özelliğin ne zaman geleceği ile ilgili bir bilgi ise bulunmuyor.

Kullanıcı Deneyimi

Instagram, özel önem verdiği kullanıcı deneyimini farklı bir seviyeye taşımak için faaliyetlerini sürdürüyor. Kullanıcıların belirledikleri hikayeleri belli kişilerden gizleme izni verecek özellik üzerinde, Instagram yetkililerince çalışma yapıldığı haberleri geliyor.

Sosyal Medya Uygulamaları konusunda araştırmacı olan Jane Manchun Wong, bu yeni özelliği tespit etti ve Twitter hesabında bazı ekran görüntülerini yayınladı. Hikayeler kısmının altında gizlemek istenilen kişilerin seçilebileceği bir arama çubuğu yer alıyor.

Hikaye Gizleme

Instagram şu an için de kullanıcılarına hikayelerini gizleme olanağı sunuyor ancak bu tüm hikayeler için geçerli bir özellik ve aktif edildiği zaman engellenen kişi hiçbir hikayeyi göremiyor. Gelecek bu yeni özellikte ise kullanıcılar ayrı hikayeleri seçtikleri kişilerden gizleyebilecekler. Fakat bu özellik Instagram tarafından henüz doğrulanmadı.

Ayrıca Instagram, istenmeyen içerik barındıran ve rahatsız edici bütün hesapların doğrudan yorum bölümünde kısıtlanmasına ve engellenmesine izin verecek bir güncellemeyi getirmek için çalışıyor. Bu özellik şu an için iOS kullanıcıları için bulunuyor ancak yakın zamanda gelecek güncelleme ile bu özelliğin Android kullanıcıları içinde kullanılabilir hale gelmesi sağlanacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: instagram
Bunu beğenen ilk kişi ol.