tarafından - Mart 26, 2020
193 görüntüleme

MIT ve Harvard Üniversitesindeki bazı bilim adamları yapmış olduğu çalışmalar neticesinde kuantum internetin önünde bulunan engeli aşan cihazı geliştirdiler. Bu geliştirilmiş olana cihaz hem kuantum iletişimi hem de kuantum interneti geliştirmeye yarayacak. Bilim adamları yeni internet teknolojileri ortaya çıkartmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Kuantum Sinyalleri Uzak Mesafedeki Bilgileri Kayıt Ediyor

Kuantum sinyalleri harekete geçtikleri zaman uzak mesafede bulunan bilgileri kayıt altına alıyor. Bu sorunun aşılması için ise araştırmacılar farklı şeylere başvuruyorlar. Geleneksel ağ sinyallerinin yükseltilmesi ve kayıpların ortaya çıkartılması kullanılmış olan tekrarlayıcılara başvurulmasına neden oluyor. Fakat bu tekrarlayıcılar kuantum internet üzerinde çok fazla etkili olmadı.

Bilim Adamları Renk Merkezi Oluşturdular

MIT ve Harvard Üniversitesindeki bilim adamları oluşmuş olan iki sorunu aşmak için ışığı emme özelliği bulunan kristalden renk merkezi oluşturdular. Önemli özelliğe sahip olan bu renk merkezi kuantum bilgilerini yakalayıp uzak mesafelere bilgi aktarılmasını sağlıyor. Bu renk merkezi mutlak sıfır sıcaklığında soğutuluyor.

Koranavirüs Bilim Adamlarının Çalışmasına Engel Oluyor

Dünyayı kasıp kavuran covid-19 pandemisi kuantum internet için çalışmalar yapan bilim adamlarına engel oluyor. Bu çalışmalar ise koronavirüs nedeni ile kesintiye uğruyor. Evlerinde çalışmaya devam eden araştırmacılar geliştirilmiş olan bu cihazın hem kuantum iletişim hem de kuantum internet üzerinde kullanılacağını söylüyorlar. Bu geliştirilen cihazlar internet teknolojinin başka boyutlara ulaşmasını sağlamış olabilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: kuantum, bilim, internet
Bunu beğenen ilk kişi ol.