tarafından - Mart 26, 2020
66 görüntüleme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kısa bir süre önce yaptığı açıklamada solunum cihazı üretimine geçileceğini söylemişti. Bugün ise solunum cihazını üretecek Biosys Biyomedikal, üretilecek cihazlara dair fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı.

Biosys Biyomedikal Yerli Solunum Cihazını Üretecek

Biosys Biyomedikal solunum cihazının fotoğrafını “seri üretim öncesi son hazırlıklar” açıklaması ile Twitter’dan paylaştı. Bu açıklama yerli solunum cihazının üretim aşamasında olduğuna gösterdi. Biosys Biyomedikal Kurucu Başkanı Cemal Erdoğan yaptığı açılamada, solunum cihazının tüm haklarının Sağlık Bakanlı’na ait olacağını ve kendilerinin de üretimin bir parçası olacaklarını söyledi.

Selçuk Bayraktar 250 Solunum Cihazı Siparişi Verdiklerini Açıladı

Savunma Sanayiinden de oldukça destek gören Biosys Biyomedikal’i ilk gündeme taşıyan Selçuk Bayraktar olmuştu. Savunma sanayinde yaptığı işlerle bilinen Selçuk Bayraktar, yaptığı açıklamada, verdikleri 250 solunum cihazı siparişi ile şirketin seri üretimini hızlandırmak istediklerini söyledi.

Savunma Sanayiinden Solunum Cihazı Desteği

Tusaş, Aselsan, Havelsan gibi savunma sanayinde faaliyetlerini sürdüren şirketlerden Selçuk Bayraktar’a destek açıklaması yapıldı. Aselsan Genel Müdürü Haluk Görgün Biosys Biyomedikal’den 250 solunum cihazı satın aldıklarını söylerken, Tusaş Genel Müdürü Temel Kotil ise solunum cihazı çalışmalarının arkasında olduklarını söyledi.

Selçuk Bayraktar aldıkları 250 solunum cihazını devlete armağan edeceklerini söyledi. Türkiye'nin de cihaza gereksinim duyan dost ülkelere gönderebileceğini söyledi. Aselsan ise aldığı 250 solunum cihazını nasıl değerlendireceğini açıklamadı.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: yerli solumun cihazı
Bunu beğenen ilk kişi ol.