tarafından - Mart 30, 2020
147 görüntüleme

Dünyaya yayılan koronavirüs salgını sebebiyle insanların evlerinde kalmak zorunda olmaları onların whatsapp, instagram ve facebook gibi sosyal medya uygulamalarını daha çok kullanmalarına sebep olmuştu. Bunun üzerine whatsapp tarafından kullanıcılara koronavirüs sınırlaması geldi. Sınırlamanın şimdilik Hindistan’da geçerli olduğu öğrenildi. Gelen sınırlamaya göre artık whatsapp kullanıcıları videolu durum güncellemesi yapmak istediklerinde 15 saniyelik gönderi yayınlayabilecekler. Kısaca videolu durum güncelleme süresi gelen sınırlamayla 30 saniyeden 15 saniyeye düşürüldü.

Whatsapp’ın Sahibinden Açıklama Gelmedi

Whatsapp durum güncellemeleri için getirilen bu sınırlama insanların dikkatini çekerken konuyla ilgili uygulamanın sahibinden hiçbir açıklama yapılmadı. Hindistanlılar için getirilen bu sınırlamanın koronavirüs önlemleri geride kaldığında eski haline döneceği tahminleri yapılmaya başlandı.

Neden Hindistan’da Uygulandığı Merak Edildi

Koronavirüs sebebiyle evlere mahsur kalan ve whatsapp gibi uygulamalara yoğunlaşan insanların sadece Hindistan’da bulunmaması üzerine sınırlamanın neden sadece oraya geldiği merak edildi. Uygulamayı kullanan kişiler ve uzmanlar tarafından yapılan tahminlere göre sınırlamanın Hindistan’da yürürlüğe girmesi ülkenin dünyadaki en kalabalık ikinci ülke olmasından dolayı oldu. Bunun dışında bu sınırlamanın yakın zamanda diğer ülkelerde yaşayan whatsapp kullanıcıları içinde uygulanacağı beklentisi oluşmaya başladı. Eğer diğer ülkelere de sınırlama gelirse bundan sonra kullanıcılar videolarını 15 saniyelik boyutlarda yayınlayabilecekler. Ancak genel görüşe göre bu uygulansa bile geçici olarak uygulanacak ve tehdit ortadan kalktığında insanlar yine 30 saniyelik durum güncellemeleri yayınlayabilecekler.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: whatsapp, koronavirüs
Bunu beğenen ilk kişi ol.