tarafından - Mart 30, 2020
66 görüntüleme

Apple firması 5G uyumlu yeni telefonunun piyasaya çıkışını planladığı tarihte yapacak. Bugün çıkan bir habere göre firmanın yeni cihazını sonbaharda tanıtıma çıkarması bekleniyor. Ayrıca haberde geçen ifadelere göre yakın zamanda piyasaya çıkması beklenen başka ürünlerin ise corona virüs nedeniyle piyasanın beklediğinden daha sonra çıkması beklenmekte. Bloomberg’te de çıkan habere göre iPhone üreticilerinden biri olan Foxconn adlı şirket de karantina önlemlerinden dolayı Zhengzhou’da bulunan ve montaj yapılan tesisin açılışını erteledi.

Kâr Oranı Düştü

iPhone firmasının montajcılarından biri olan Foxconn adlı firmanın 2019 yılının son çeyreğindeki kâr oranı bir önceki yıla göre %24 oranında düştü. Şirket bu yılın son çeyreğinde 1,58 milyarlık bir kâr elde etti. Şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki kâr oranının ise corona virs sebebiyle daha da düşük olması bekleniyor. Yine iPhone firmasının tedarikçileri arasında yer alan bir ismin de bu yılın başında verdiği bir demece göre Apple firması hem telefonlarında hem de kulaklıklarında üretim noktasında belirsizlik yaşıyor.

Sonbaharda Yeni Modeller Geliyor

Apple firması yaşanan tüm zorluklara rağmen sonbaharda dört adet yeni model çıkaracak. iPhone 12 adı altında satışa sunulacak modellerin ekran boyutları en düşük 5.4, en yüksek ise 6.7 olacak. Cihazların eski modellerden biri olan iPhone 4 cihazlarıyla benzer bir tasarımla çıkması da bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: iphone
Bunu beğenen ilk kişi ol.