tarafından - Mart 30, 2020
84 görüntüleme

Piyasaya yeni çıkacak olan PS5 ürünün fiyatı resmi makamlarca açıklanmasa da konsolun perakende sitelerinden birinde satışa çıktığı öğrenildi. Bu sitede yer alan fiyata bakıldığında birçok kişinin yeni oyun konsolundan uzak duracağı düşünülüyor. Geçen hafta PS5 hakkında donanım bilgileri firma tarafından açıklanmıştı. Ancak konsolun fiyatı firma tarafından açıklanmadı. Sony’de finans müdürlüğü görevinde olan Hiroki Totoki de PS5 fiyatının hala belli olmadığını söylemişti.

Resmi Açıklama Yok

PS5 piyasaya hala çıkmadı ancak oyun konsolunun donanımsal özellikleri açıklandığı için bu konuda herhangi bir belirsizlik bulunmuyor. konsolun bir önceki konsoldan daha gelişmiş özelliklerde olduğu aşikar ancak konsol eski konsolu başka özellikleriyle de geçecek gibi görünüyor. Zira perakende sitesinin fiyatına bakıldığında oyun konsolunun herkese hitap etmediğini söyleyebiliriz.

Site Danimarkalı bir site. Sitede fiyatlar açıklanmadan önce konsolun fiyatının en fazla 500 dolarlık fiyat bandında olması bekleniyordu. Ancak sitedeki fiyat 7839 kron. Yani 1030 dolar civarı.

Satış Tarihi 1 Aralık

Konsol sitede satılmasına rağmen hemen alamıyorsunuz. Bizim paramıza çevrildiğinde 7 bin Türk Lirasını geçen ücretiyle dudak uçuklatan konsolun satış tarihi 1 Aralık olarak gözüküyor. Zaten Sony de yaptığı açıklamada Kasım ya da Aralık ayını işaret etmişti. Ama dünyanın virüs yüzünden kötü bir kriz yaşadığı bu dönemde konsolun bu ücrete satılması pek de mümkün gözükmüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: playstation 5
Bunu beğenen ilk kişi ol.