tarafından - Nisan 2, 2020
79 görüntüleme

Birçok bilgisayar için vazgeçilmez ekran kartı markalarından biri olan NVIDIA, RTX Studio tipi bilgisayarlarda kullanılması için yeni model ekran kartlarının tanıtımını yaptı. Geforce RTX 2080 süper ile 20270 Süper adlarını taşıyan ekran kartlarının tanıtılmasının ardından bu kartları taşıyan bilgisayarların da duyuruları yapıldı. Yeni ekran kartlarının bilinen en önemli özelliğiyse yapay zekanın yeteneklerini taşıyor olmaları. Bu sayede bu yeni kartları taşıyan bilgisayarların şarjları daha uzun gidecek. Yeni kartların bu teknolojisinin adı ise Max-Q teknolojisi. Bu gelişmiş teknolojide ekran kartlarında özel çekirdek kullanılıyor.

Daha Kaliteli – Daha Hızlı

Eskiden beri kalitesi ile ön plana çıkan NVIDIA şirketinin yeni işlemcileri arasında yer alan RTX 2080 Süper’in frekans hızı 1080 ile 1560 arasındayken diğer ekran kartı olan RTX 2070’in ise 1155 ile 1380 arasında olacak. İki işlemci de 14 Gbps gibi gayet yüksek bir bellek hızına sahip olacak. Ekran kartlarının kullanılacağı bellekler ise standart 8 GB’lık GDDR6 bellekleri olacak.

Hangi Bilgisayarlarda Var?

Yeni ekran kartlarının olduğu markalar şu an Acer ve MSI. Ancak çok yakın zamanda bu markalara HP markası da katılıyor. HP tarafından yapılan açıklamada yeni kartlarla üretilecek olan RTX Studio tipi bilgisayarların gelecek hafta satışa çıkacağı belirtildi. NVIDIA firması ayrıca mevcut ekran kartlarının yeni sürümlerini de tanıttı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.