tarafından - Nisan 6, 2020
149 görüntüleme

Akıllı cep telefonlarına ülkemizde de rağbet edilen Çin’in iletişim sektöründeki büyük firmalarından Huavei’nin dijital zoom konusunda çok önemli bir hamle yapacağı iddia ediliyor. İddiaya göre Huawei ve yine aynı firma tarafından Honor markasıyla alt ürün olarak üretilen cep telefonlarında 55Xdijital zoom özelliği geliyor. Dijital zoom bilindiği gibi dijital bir fotoğraf makinesinin çekimini yaptığı cismi suni olarak yaklaştırması olarak tanımlanıyor ve dijital zoomda görüntü kalitesinde düşüş yaşanıyor.

Kameralarıyla Öne Çıkıyor

Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan telefonlar arasında yer alan Huawei’nin en önemli özelliklerinden birisi solarak kameralar gösteriliyor.

Kamera objektiflerine yönelik değerlendirmeleriyle tanınan DxOmark, Huawei P40 Pro’yu akıllı telefon kameraları sıralamasında dünyanın en iyisi ilan etmişti. Huawei, kamera çözünürlüğü 50 megapiksel olan Quad-Bayer sensörü ile 128 puana erişerek birinciliği alırken, P40 serisi ile rakiplerine ne kadar güçlü olduğunu göstermişti.

Huawei P40 Pro 50Xdijital zoom desteği sağlarken P40 Pro+ 100X dijital zoom ile piyasaya giriyor. Bu durum P50 Pro modelinde 55Xdijital zoom kullanılacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Dijital zoom açısından üstün bir özellikle piyasaya çıkacağı söylenen Huawei Pro 50 modelinin dijital zoom özelliğinin yüksek olması aslında fotoğraf kalitesinin de yüksek olacağı anlamını taşımıyor. Kamera kalitesi konusunda hüküm vermek için dijital zoom yanında, çözünürlük ve yazılım optimizasyonu gibi parametrelerle birlikte değerlendirme yapılması gerekiyor. Ürün özellikleri sızdırılmış olsa da piyasaya sürülme zamanı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.