tarafından - Ekim 17, 2019
427 görüntüleme

İnstagram günümüzde facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden çok daha revaçta olan ve herkes tarafından kullanılan bir sosyal paylaşım sitesidir. Sosyal paylaşım yapılan ortamlarda hesabı olan insanlar başkaları tarafından beğenilme görülme ve takdir edilme iç güdüsünde oldukları için instagram takipçi sayısına çok önem verirler.

İnstagram'da Takipçi Nedir?

Seni takip edenler ile paylaşımlarını beğenen ve yeni paylaşımlarından da haber almak isteyen üyelerdir. Eğer bir üyenin seni takip etmesini istemezsen üyeyi engelleyebilir, hiç takip edilmek istemezsen profilini Gizli Profil yapabilirsin. Profilin gizliyse, bir üye seni takip edebilmek için istek gönderebilirsin. Ancak takibin gerçekleşmesi, bu talebi kabul etmene bağlı olacaktır.

Bir instagram hesabında yapılan paylaşımları altına yazılan hasthagleri takibe alabilir ve düzenli olarak o paylaşımları görebilirsiniz. Kişinin kendisini ve konu hashtaglerini takip ederek o konu ile ilgili çeşitli fotoğraf ve videolara ulaşabilirsiniz.

Hashtag Nedir?

Hashtag 2007 yılında Twitter’ın kurulması ile beraber sosyal medya’da ve gençler arasında fenomen gibi yayılan ve aktif bir şekilde kullanmaya başladığımız ardından diğer sosyal medya platformlarında da hızlıca yayılmaya başlayan ve (#) sembolü ile ifade edilen sözcükler veya söz öbeğidir.

Kullanımı oldukça basittir irdelemek istediğiniz konu ile ilgili kelimelerin önüne (#) işareti koymanız yeterlidir. Eğer daha önce kullandığını kelime ile ilgili hashtagler var ise siz bunu yazdığınızda önünüze gelecektir. Yok, ise siz kendiniz istediğiniz konu ile ilgili hashtag açabilirsiniz.

İnstagramda Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır

1-Hashtagler

Instagramda takipçi sayısı ilk olarak gündem ve popüler olan konularla ilgili yapılan paylaşımlarla ve orada kullanılan konu popüler etiketleri ile arttırılabilir. O dönemde paylaşım yaptığınız konunun gündemde olması sizin daha çok kişi tarafından görülebilmenizi ve takip edilebilmenizi kolaylaştırır.

Instagram'da popüler olan ve herkesin çok sık kullandığı hashtagleri tercih ederseniz paylaşımınız o kadar çok kişiye ulaşacak ve takipçi sayınızın artması daha kolay olacaktır.

Takipçi Sayısının Artmasını Sağlayan Hashtagler

Günümüzde takipçi sayısını arttırmak isteyen kişilerin açtığı hashtagler çok fazla sayıda insan tarafından kullanılmakta ve birbirini takip yoluyla kolay bir şekilde takipçi sayısını arttırabilmektedir.

Örnek verecek olursak

gibi hashtagleri tercih ederseniz takipçi sayısını arttırmanız büyük önem taşıyacaktır.

2.Düzenli Olarak Paylaşımda bulunmak

Belirli aralıklarla ve uygun zamanlarda gönderi paylaşımı yaptığınızda sayfanız güncelliğini koruyacaktır. Böylece hem takipçi sayınızda artış sağlayacak hem de hedef kitlenin sayfanızı takip etmeyi bırakmasını engellemiş olacaksınız.

3.Filtre Kullanımı

Pazarlamacıların kullandığı filtreleri araştırın. Kendinize ve profilinize uygun bir kalıp oluşturmanın ilk adımlarından biri olan filtre kullanımlarına önem verin.Eğer hesabınızı iş hesabı olarak kullanıyorsanız farklı filtre türleri olan programları indirip kullanabilirsiniz.

4.Bütünlüğü Korumaya Özen Gösterin

İnstagram paylaşımlarınızda profiliniz ilk kez ziyaret eden kişiler için genel anlamda bütünlük göze hoş görünür. Paylaşımlarınızı yaparken popüler konulara dikkat etmenin yanında selfie ve günlük hayatınızdaki fotolarda bütünlüğe dikkat edilmesi takipçi sayısını arttıran unsurlardan biridir.

5.Paylaşımlarda Doğallık

Fotoğraf ve videolarınız paylaşırken yanına yazdığınız iletiler ve kullandığınız emojilerde içten ve doğal olmanız karşı tarafa samimi görünecektir. Ve ilk algı her zaman önemlidir.

6.Reklam Hizmetlerini Kullanmak

Gönderilerinizi reklamlarla öne çıkartmak, ulaşılabilirliğinizi ve tanınırlığınızı arttıracaktır. Bu sayede gönderileriniz daha fazla insan tarafından takip edilecek ve beğenilecektir. Instagram’ın gönderi reklamları için hazır bulunan şablonları sizi bu konuda daha iyi yönlendirecektir. Beğeni almak, takipçi kazanmak ve satışları arttırmak gibi özelliklere sahip şablonlarla yapmak istediklerini kolayca hayata geçirebilirsiniz.

Akıllı telefonlarda alışveriş için ve diğer hizmetler için kullanabileceğiniz birbirinden farklı emoji mevcuttur. Bunları yerinde ve iyi bir görselle kullanın.

7.Netlik Önemlidir

Instagram’da açık ve net bir kullanıcı adının takipçi arttırmadaki rolü büyüktür. Doğru bir kullanıcı adı kullanıcıların sizi daha iyi bir şekilde bulmasını sağlar. Kullanıcı adının dışında profilinizin takipçileriniz dışında kapalı olması da önemlidir. Bu diğer kullanıcılar üzerinde merak uyandırır ve takip etme isteği doğurur. Tabi profil fotoğrafınız da ilgi çekici bir şey olsa fena olmaz

8.Kolaj Oluşturmak

Instagram’da kolaj oluşturamıyoruz ancak instagram harici birçok kolaj uygulama var, bunları kullanarak dikkat çeken görseller paylaşılabilir. (Instapic Frames, Pic Collage, Collage Shaper, Photo Shaper, Collage Maker, vb). Kolaj paylaşımları daha çok içerik paylaşmanızı sağlar. Burada önemli olan farklı ancak alakalı paylaşımları bir araya getirerek yapmanızdır.

Takipçilerinize farklı fotoğraf ve resimleri bir araya getirerek ve hikâyeleştirerek farklı bir görsel sunabilirsiniz.

9.İlgi

Takipçilerinizin özelden mesaj bölümünden ve hikâyelerinize gönderdiği sorular ve emojilere dönmeniz takipçi sayısını korumak açısından önemlidir. Gösterdiğiniz ilgi tavsiyelerle duyulmanıza ve takipçi sayınızın artmasına yol açacaktır

Tüm bunları uygularsanız takipçiniz sayınızı kısa sürede arttırabilir paylaşımlarınızın herkese ulaşabilmesini sağlayabilirsiniz. Şimdi Instagram'da takipçi edinmek için işe koyulma zamanı. Kolay gelsin.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.