tarafından - Ağustos 28, 2019
506 görüntüleme

Yeni nesil kablosuz bağlantı sisteminin duyurusunu yapan Qualcomm, yeni sisteminin duyurusunu her ne kadar şimdi yapmış olsa da birçok kullanıcının aslında bu sisteme sahip olduğu bilgisi geldi. Kablosuz bağlantı teknolojileri günümüz akıllı cihazlarının en önemli etmenlerinden bir tanesini oluşturuyor. Bluethoot ve Wi-Fi bağlantıları şuanda her hangi bir akıllı cihazda olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Qualcomm firmasının Snapdragon işlemci sistemlerinde kullanmaya hazırlandığı yeni nesil kablosuz bağlantı sistemi FastConnect, kullanıcılarına yeni bir kapı açacak.

ABD menşeili teknoloji devi firmalardan bir tanesi olan Qualcomm, FastConnect sistemini hali hazırda bulunan Snapdragon 855, Snapdragon 8CX PC ve Snapdragon 855 Plus işlemci sistemlerinde kullanıma uygun hale getirildi. Bu cihazlar şuan hali hazırda FastConnect 6200 platformu ile beraber, WPA 3, Wi-Fi 6 ve 8x8 MU-MIMO sistemlerini kullanıyorlar. Hangi cihazların FastConnect 6200 platformunu kullandığına yönelik Qualcomm'dan gelen açıklama sonrası cihaz kullanıcıları kablosuz bağlantı sistemini kontrol etmeye başladı.

Yeni Nesil Kablosuz Bağlantı Sistemi

Qualcomm firması tarafından Snapdragon işlemci sisteminin yer aldığı bazı telefonlarda denenmeye başlayan kablosuz bağlantı sistemi FastConnect olumlu geri dönüşler almaya başladı. LG G8, Xiaomi Mi 9, One Plus 7 Pro ile Nokia 9 Pureview gibi cihazlarda kullanılan FastConnect, yeni nesil bir bağlantı sistemi oluşturuyor.

Bu cihazlarda Wi-Fi 6 desteğinin hali hazırda yer alması ancak kullanıma açık olmamasına ilişkin Qualcomm açıklamada bulundu. Firmadan gelen açıklamaya göre yapılan yeni değişiklikler ile beraber bu cihazlarda kısa bir süre sonra Wi-Fi 6 desteği söz konusu olacak. FastConnect 6200 platformundan sonra FastConnect 6800 platformunun da duyurusunu yapan Qualcomm, kendi mevcut teknolojilerini geliştirme yönünde birçok adım atmış bulunuyor.

Snapdragon işlemci sistemine sahip olan cihazlarda çalışacak FastConnect 6800, yeni teknoloji ile donatılmış alt yapıya sahip olacak. OFDMA ile 1024QAM sistemlerinin yer aldığı FastConnect 6800 platformunda Wi-Fi 6 desteği direk aktif olarak gelecek. Qualcomm firmasının kablosuz bağlantı sistemleri kapsamında geliştirdiği FastConnect serisi birçok cihazda kullanıma sunulmuş olacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.