tarafından - Ağustos 29, 2019
116 görüntüleme

Dünyanın en eski fotoğraf ve video paylaşım mecralarından olan Flickr, yeni hizmeti fotoğraf baskı özelliğini kullanıma sunacak. Bu özellik sayesinde Flickr kullanıcıları site üzerine yükledikleri fotoğrafların baskısını Flickr üzerinden alabilecekler.

2004 senesinde kurulan popüler video ve fotoğraf paylaşım sitesi Flickr, günümüzde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. On beş senedir insanlar fotoğraflarını ve videolarını paylaşmak ve depolamak amacıyla bu siteyi kullanıyorlar. Başka kişilerin fotoğraflarını görmek ve yorumda bulunmak için oldukça kullanışlı bir site. Son haberlerse platforma yeni bir özelliğin geleceği.

Flickr yeni hizmete soktuğu özelliğiyle kullanıcıların platforma yükledikleri fotoğraflarının baskılarını alabilmesine imkân sağlıyor. Artık fotoğrafları baskı almak yerine genelde dijital platformlarda saklamaya başladık. Yeni gelen bu özellikse fotoğraflarını albüm şeklinde elle tutulur saklamak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Flickr Yeni Özelliğinden Nasıl Faydalanılır?

Yeni gelen bu baskı özelliği çok basit bir özellik değil. Oldukça kullanışlı ve işlevsel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar fotorğaflarını tablo haline getirebiliyor, bardağa bastırabiliyor, buzdolabı için magnet haline getirebiliyor. Hatta kullanıcılar isterlerse bir Mouse pad olarak bile fotoğraflarını bastırabiliyor. Düz bir baskı isteyen kullanıcılarsa fotoğrafın belirtilen boyutlardaki baskısını elde edebiliyorlar.

Flickr tarafından sunulan bu yeni fotoğraf baskı hizmeti fiyatıyla da oldukça makul bir seçenek. Kullanıcılar küçük boyutlardaki fotoğraflarda 50 cent gibi düşük bir tutardan baskılarını edinebiliyorlar. Bardak üzerine baskı isteyen kullanıcılar ise yaklaşık 8 dolar ödüyorlar. Mouse pad olarak çıktı almak isteyen kullanıcılar 5,5 dolar gibi oldukça uygun bir fiyatla buna sahip olabiliyorlar. Büyük boyutlu tablolarda ise fiyatlar artabiliyor. Örneğin 20*8 boyutundaki canvas bir tablo için 54 dolar civarında bir ücret ödemek gerekiyor. Ancak hizmetin kalitesi düşünüldüğünde bu fiyatlar oldukça makul olarak göze çarpıyor.

Flickr yeni fotoğraf baskı hizmetini ülkemiz için sunmamakta. Fakat ileride platform tarafından bu özelliğin ülkemizde de sunulması gündeme gelebilir. Baskı hizmetinin yayılması planlar arasında ve yakın zamanda bu özellik ülkemizde de gelebilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.