tarafından - Eylül 4, 2019
79 görüntüleme

10 Eylül 2019 tarihinde piyasaya süreceği cihazları tanıtmaya başlayan Apple İphone 11 modeli özel bir ilgi ile beklenmeye başlandı. Bu modele ait olduğu söylenen RAM testleri telefon hakkında farklı bilgilerin de ortaya çıkmasına neden oldu. Bir şekilde sızdırılan test sonuçlarının bu modele ait olup olmadığı bilinmemesine karşılık yine de meraklıların ilgisini çekmeyi başardı.

Tanıtımdan Önce

Resmi olarak açıklanan tarihe göre İPhone serileri arasında önemli bir telefon olarak beklenen İPhone 11 modeli 10 Eylül tarihinde sunumlar ve tanıtımlar ile piyasaya ilan ediliyor. Bu tarihten önce piyasaya çıkan bir belgenin İPhone 11 için test sonuçlarını içerdiği ortaya atıldı. Bu testin RAM ve diğer bir kaç konuda test imkanı tanıyan Geekbench olduğu da biliniyor. Testin sonuçlarına bakıldığında ise serinin en üst sürümüne yakışır niteliklerin olduğu da ortaya koyuluyor. Tanıtımdan önce piyasaya dağıtılan bu belgenin reklam için olup olmadığı ise bilinmiyor.

Yenilikler

Elde edilen belgedeki verilerin yorumlanması sonucunda en büyük değişikliği telefonun RAM düzeyinde olduğu görülüyor. RAM'in 4 gb aralığında olması büyük beğeni toplayacak durumların başında geliyor. Geçen sene en uygun IPhone modeli olarak tanıtılan XR bile 3 GB ram ile tanıtılmıştı. İPhone 11'e ait olduğu söylenen bu testin doğru olması halinde 10 Eylül tarihinden itibaren 4 GB ramdan daha yüksek modellerin olabileceği de tahminler arasına ekleniyor.

Diğer Detaylar

Iphone XR ve daha üst modellerin de 4 gb olması bundan sonra diğer telefonların da bu aralıktan aşağıda bir RAM seviyesine sahip olmayacağını ortaya koyuyor. Türkiye'de işlemde olacak tüm modellerde kullanılması beklenen A13 işlemcisinin ise A12 ile benzer çekirdek özelliklerine sahip olması A13 'ün tek çekirdek testlerinde öne çıkmasından dolay farklılık olarak sayıldı. Rapordan elde edilen verilere göre iki performans çekirdeğinin de eşleşmesinin söz konusu olacağı da merak edilen detaylar arasında bulunuyor. 10 Eylül tarihinde daha fazla bilginin elde edilecek olması şimdiden konuyla alakalı yorumların çoğalmasına neden olmaya başlıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.