tarafından - Eylül 4, 2019
71 görüntüleme

Elektrikli araç piyasasında adından sıkça söz edilen Tesla Pick-Up'da iki senedir hiçbir gelişme olmaması farklı elektrikli araçların gündeme gelmesini sağladı. Duyulduğu ilk günlerde gündem oluşturan pick-up modeller, büyük bir ilgi görmüştü. Aynı zamanda ABD'de çok satanlar piyasasında yer almıştı. Geçtiğimiz yıl Ford F, Chevrolet Silverado ve Dodge Ram, en çok ilgi gören araçlar arasında yer aldı. Bu anlamda Tesla'nın da bu tarz bir araç üretme düşüncesi mantıken doğru görünüyordu. Elon Musk geçtiğimiz günlerde bu konuya dair açıklamalar yapmış ve şirketin Pick'up üretimine dair ciddiyetinden söz etmişti. Açıklamalarında hızlı bir şekilde Pick-Up üreteceğine değinmişti.

Tesla Pick-Up Tasarımı

Tesla, yıllardır spor araba üretimiyle biliniyor. Tesla binicileri, Tesla'nın Pick-Up modelini bekliyor. Bu konuda Elon Musk, 2017 yılında yaptığı açıklamada Model Y üretiminden sonra pick-up üretimine başlayacağız demişti. Bu aracın üretimi için aklımda farklı tasarımlar var, biran önce bu araca başlamak için sabırsızlanıyorum diyen Elon Musk, ara ara bu tarz açıklamalar yapıyor. Pick-up modelleri arasında bulunan ve sınıfının en iyisi pozisyonunda olan

Ford F-150 için de Elon Musk açıklamalarda bulunmuştu. Tesla'nın tasarlayacağı pick-up'ı için açıklamalar yapan Musk, farklı bir pick-up tasarımı düşündüğünü ve bu tasarımın F-150'den daha farklı ve büyük olacağını söylemişti.

Tesla Pick-Up Farklı Olacak

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili tekrar açıklama yaptı ve Tesla'nın pick-up'ının sektöre tarz katacağından söz etmişti. Açıklamalarında bu zamana kadar yapılmış olan en güzel pick'up'ı yapacağını belirten Musk, diğerlerinden çok farklı olacak demişti. Elon Musk yeni tasarım pick-up'lar için Porsche 911'den bile daha iyi olacağına dair sözler söyledi. Elon Musk, Tesla kamyonet için yük dengesini kendi kendine ayarlayabilen bir yapıda olacak dedi.

Ford Yerini Tesla'ya Bırakacak Mı?

Ford bu konuda kendi liderliğini sürdürecek gibi görünüyor. Ford'un elektrikli aracı olan F-150'yi, 2022 yılından önce ortaya çıkaracağı öğrenilirken, iki araç arasında rekabetin oluşacağı düşünülüyor. Aynı zamanda iki aracında son derece güçlü olacağı konusunda açıklamalar sürüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.