tarafından - Eylül 6, 2019
82 görüntüleme

Ünlü mobil cihaz markası Xiaomi'den gelen bir habere göre; yeni Mıuı ile telefonlardan gelen sistem reklamları nihayet kapanabilecek. Bu sayede internette gezinirken bir anda ortaya çıkan reklamlar engellenmiş olacak.

Mıuı İşletim Sistemi

Popüler marka Xiaomi’nin Android üzerine kurmuş olduğu işletim sistemi MIUI’ye yeni ve son güncelleme ile beraber sistem reklamlarını kapatma özelliği de eklenmiş olacak. Bu sayede kullanıcılar istemedikleri reklamları hem görmekten kurtulacak hemde yanlışlıkla tıklamamış olacak. Merakla beklenen bu özellik sayesinde mobil cihaz kullanıcıları tam anlamıyla rahat bir nefes alacak.

Mıuı Kullanımı

Xiaomi mobil cihazlarda Android üzerine sistemlenmiş farklı bir arayüz olan MIUI sıklıkla kullanılır. Ancak MIUI arayüzünün en çok eleştiri alan ve tartışmaya neden olan özellikleri arasında ise sistem uygulamalarında sıklıkla karşımıza çıkan reklamlar geliyor. Bu reklamlar bazen cihazların kötü yazılım uygulamalarına girmesine neden oluyor.

Yeni Ve Farklı Özellik

Geçtiğimiz haftalarda internet platformlarında ortaya çıkan bir ekran görüntüsüne bakıldığında Xiaomi, gelecek günlerde bu reklamları geliştirecekleri bir seçenekle kapatabilmeyi sağlayan bir özellik üzerinde aktif bir çalışma yapıyordu. MIUI Deneyim Genel Müdürü ise bu özelliğin geleceği konusunda net bir bilgi paylaştı. Yeni ve farklı bir özellik olan reklam kapatma kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek. Bu duruma göre teknoloji devi olan şirket, son geliştirme sürümünde çeşitli optimizasyonlarla birlikte MIUI sistemi üzerinde beliren reklamları kapatabilmeyi sağlayacak yenilik üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu konuyla ilgili ortaya çıkan diğer bir haber ise redmi note 8 Pro, xiaomi'nin tüm ilk satış rekorlarınıda kırmış oldu.

Ancak yetkililer bu yeni ve farklı özelliğin şu anda geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor. Xiaofan, Xiaomi’nin kullanıcıların artık sistem araçlarında kesinlikle farklı içerikli reklam görmek istemediğinin farkında olduğunu ifade ediyor. Yeteri kadar düşünüp inceledikten sonra da nihayet çözümü bulduklarını belirtiyor. Bu konulara ek olarak, bazı öğrenciler tarayıcının bilgi akışını pekte beğenmediklerini ifade ediyor. Tarayıcının son sürümünde gelişmiş ayarlar bölümünde “ana sayfanın basit versiyonu” seçeneği mutlaka yer alacak. Bu sayede tarayıcıyı minimalist seviyede kullanmak ta mümkün görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.