tarafından - Eylül 16, 2019
118 görüntüleme

NASA'nın gözlem evi NuSTAR'da Fireworks Galaksisinin izlenmesi sırasında ilginç bir detay ortaya çıktı. X-Ray ile yapılan bu gözlemlerde bir kaç gün önce galakside bulunmayan bir ışığın oluşması gök bilimcileri şaşırttı.

Süpernova'da Gizemli Işık

Fireworks Galaksisinde yer alan Süpernovada yeşil ve mavi ışıklar görünüyordu. Ancak bir kaç gün sonra yapılan izlem sırasında, 10 gün önceki izlemde görünmeyen bir ışığın ortaya çıktığı görüldü. İki yanda görünen mavi ve yeşil ışığın yanı sıra orta kısımda yeni bir yeşil ışığın ortaya çıkması gök bilimcileri şaşkına çevirdi. Yaşanan bu olay üzerine daha yoğun gözlem yapan gökbilimciler, ışığın bir süre sonra kaybolduğunu gördüler.

Yeşil Işığın Gizemi

Konuya yönelik açıklama yapan gökbilimci, Hannah Earnshaw, kısa sürede değişen yansımaları görmekte olduklarını ancak bunun bir yansıma olmadığını düşündüklerini ifade etti. Earnshaw'a göre bu durum bir kara delik olabilirdi. Earnshaw, yeşil ışık çevresinde yıldızı içine alan bir kara deliğin olabileceği yönünde açıklama yaptı.

Yeşil Işık Bir Nötron Yıldızının Yansıması Mı?

Earnshaw olayla ilgili diğer bir görüşünde de, yansıyan ışığın nötron yıldızı olabileceğini belirtti. Eğer yeşil ışık tekrar yansırsa bu bir nötrondur ifadesini kullandı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.