tarafından - Eylül 17, 2019
31 görüntüleme

Apple tarafından uzun zamandır oyun platformları için kullanılmak üzere düşünülen Arcade isimli uygulamanın tanıtımı geçen hafta içinde açıklanmıştı. Bu durum bekleyenleri oldukça sevindiren bir etkinlik olmuştu. Yapılan tanıtım sonrasında açıklanan satış fiyatları da tüketicilerin yüzünü güldüren bir başka durum olurken Türkiye pazarındakiler için olayı bu şekilde olmadığı hemen ortaya çıktı. Dolar fiyatı oldukça uygun olan Arcade için Türkiye fiyatının dudak uçuklatması gündeme oturdu.

Etkili Tanıtım

Apple geçen hafta içinde IPhone 11 modelinin de içinde bulunduğu bir tanıtım organize etmişti. Tanıtım kapsamında tanıtımlar ve yeni ürünler piyasaya sürülürken lansmanda Iphone 11 oldukça dikkat çekmişti. Firma bu sene farklı olarak tanıttığı ürünlerin fiyatlarını dolar bazında daha ekonomik tutmak adına çabalamıştır. Bu nedenle de ürünlerin fiyatları beklenen Iphone klasmanından biraz daha aşağıda kalmıştı. Türkiye pazarı içinde aynı durumun geçerli olmasını bekleyen kullanıcılar TL fiyat karşısında oldukça şaşırmak zorunda kaldılar.

Türkiye Fiyatları

Appla music örneğinden hareket etmek gerekirse olay daha kolay bir şekilde açıklanabilir. Apple Music için açıklanan rakam aylık 9.99 dolar iken Türkiye'de bu uygulamayı kullanmanın bedeli 15 TL olarak açıklanmıştır. Oldukça makul bir uygulama ve fiyat olarak açıklanırken başka detaylar fiyatların değişmesine neden oluyor. Arcade için açıklanan rakam aylık bazda 4.99 dolar olarak hesaplanıyor. Ama Apple tarafından Türkiye pazarına özel olarak açıklanan rakam ise ortalama 35 TL oldu. Bu şekilde bakıldığında normal şartlar altında 15 TL olması gerekirken bu rakamın 35 TL olması kullanıcıların kafalarının karışmasına neden oluyor.

Fiyat Konusunda Çözüm

Bu konuda kullanıcıların çok fazla tweet atması ve şikayette bulunması henüz firmadan bir açıklama gelmesine yetecek seviyeye gelmedi. Yapılan hesaplamalarda meydana gelen devasa ve kat kat farkların neden kaynaklandığının bilinmemesi de bir başka boyutu oluşturuyor. Bu nedenden dolayı firmanın daha az satış ve uygulama indirme durumu ile karşı karşıya kalması bekleniyor. Uygulamanın fiyatının düşürülmesi de bekleniyor. Kullanıcılar taleplerine karşılık bir cevap almayı bekleyerek eleştirilerde bulunmaya devam ediyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.