tarafından - Eylül 19, 2019
553 görüntüleme

Doku ve organ konusunda nakillerin çeşitli hastalarda oldukça önemli olduğu kesin bir bilgidir. Bu durum oldukça önemli olmasına karşılık bu alanda çeşitli sorunların yaşanması söz konusu oluyor. Massachusetts Lowell Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucuna bu konuda büyük kolaylıklar ortaya çıkması bekleniyor.

Günlük Materyaller

Yapılan araştırma bir dergide yayınlandı. Bu konuda ortaya atılan bulgulara göre ise buz, kağıt, yumurta kabuğu veya ıspanak gibi günlük yaşamda görülen birçok maddeden doku yapılmasının mümkün olması için çalışmalar yapılıyor. Bu alışılmamış materyallerin nasıl doku yapısı olacağı ise henüz bilinmiyor.

Pahalı Olması

Yapılan açıklamanın en çok göze çarpan ikinci noktası ise bunun doku mühendisliği teknikleri ile yapılması ve bu işlemlerin de son derece pahalı olması olarak anlaşıldı. Doğada nelerin olduğu ve nasıl kullanılacağı sorusuna bir cevap olması umuluyor.

Mükemmel Olan

Çalışmanın vurguladığı bir başka nokta ise mükemmel olan yapının bulunmasının ne derece zor olduğudur. Bunun için oldukça fazla araştırma yapılması isteniyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.