tarafından - Eylül 23, 2019
59 görüntüleme

Son zamanlarda steam kullanıcı sayısı bir hayli arttı. Steam üzerinden kullanabileceğiniz birçok oyun mevcut. Ancak steam kullanıcısının her geçen gün artması bu uygulamanın güvenilir olduğunu kesinleştirmiyor. Steam üzerinden ulaştığınız online oyunlarda bildiğiniz üzere sizlere oyunda lazım olan özel ekipmanları gerçek para ile alabiliyorsunuz. Gerçek hayatta olduğu gibi sanal âlemde de birçok dolandırıcı siteler bulunuyor.

Dolandrırcılar Cüzdanınızı Boşaltabilir

Sizlerde steam kullanıcılarından iseniz çok dikkatli olmalısınız. Dolandırıcılar en az gerçek hayattaki kadar sanal âlemdeki kişileri de dolandırmak için yeni sistemler kullanmaktadır.

Dolandırıcılar bu şekilde daha çok ekonomik davranan kişileri tuzağa düşürüyor. Oyunun kendi sitesinde özel ekipmanlar tek tek satılırken dolandırıcılar bu özel ekipmanları özel bir kasa haline getirip indirimli olarak sattıklarının altını çiziyor. Bu özel kasadan almanız için her fırsatta önünüze bu kasaları sürüyor. Sizlerde özellikle ekonomik davranmak için bu tuzağa düşebilirsiniz. Dolandırıcıların bu işlemi gerçekleştirebilmesi için steam hesabınızdan cüzdanınıza ulaşmaları gerekmekte. Bu işlem dolandırıcılar için oldukça basit. Sizlere birkaç soru sorduktan sonra kolaylıkla cüzdanınıza ulaşabiliyorlar. Oyun düzenleyicileri bu tür tuzaklara düşmemeniz için oyunu yasal olan sitesinden oynamanız gerektiğini belirtiyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.