tarafından - Eylül 25, 2019
115 görüntüleme

Apple, dün iOS 13.1 güncellemesini kullanıcılarının hizmetine açtı. Öncesinde herhangi bir açıklama ya da bildirim yapılmadan gelen bu yeni sürüm, kullanıcıların hayatına sessiz sedasız bir şekilde girmiş oldu. Bu şekilde iPad ve iPhone ait yazılımlar iPadOS ile birbirinden farklı hale getirildi. Peki bu güncelleme ile neler değişti, ne gibi yenilikler yapıldı?

AirDrop

Yeni güncellemenin en dikkat çeken değişikliği, kullanıcılar içinde büyük önem taşıyan ve beklenen AirDrop'u getirmesi. Bu yeniliğin önemi, daha önce iPhone 11 de karşımıza çıkan ve cihazları geniş bant üzerinden bir araya getiren Apple U1 yongasını çok işlevsel hale getirmesi oldu. Artık, Airdrop ile paylaşım yapmayı arzu ettiğinizde, çevrede bulunan diğer Apple cihazlarının yeri Apple U1 yongası ile taranıp, kendi cihazınıza yakınlık sırasına göre listeleniyor. Bu beklenen güncelleme kullanıcıları da çok mutlu etmiş gözüküyor.

Varış Zamanı

Son güncellemenin getirdiği bir diğer değişiklik ise ETA paylaşımını kullanıcılarının hizmetine sunması oldu. Bu sayede, Apple haritalara getirilen yenilik ise, haritadaki bir konuma ulaşma zamanınızı başka bir kullanıcıyla paylaşma imkanını tanımış olması. Bu paylaşımı canlı olarak yapabiliyorsunuz.

Güncellemenin getirdiği diğer yenilikler arasında ise bazı arayüz düzeltmeleri ile kısayollar için otomasyon sekmesini getirmesi oldu ve yeni animasyonlara yönelik yeni simgelerde uygulamaya dahil edildi. Bu yeni güncellemenin, bir önceki sürüm olan iOS 13.'e göre performansı arttırması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.