tarafından - Eylül 27, 2019
117 görüntüleme

Akıllı telefonların pil yetileri büyük oranda artış göstermektedir. Yeni çıkan akıllı telefonları hesaba kattığımız zaman, gelinmiş olan noktayı çok daha iyi anlamaktayız. Lakin her ne kadar pil yetileri artışa geçmiş olsa da halen pil dayanıklılık süreleri çok büyük sorun teşkil etmektedir. Bu hususta yalnızca dayanıklılık yetisinden değil, pillerin kimyasal bakımdan yaşlanma etkisinden ötürü oluşan birtakım durumlar da söz konusu olmaktadır.

Pil Şoklama İşlemi

Şayet akıllı telefonunuzun pilinde kimyasal bakımdan yaşlanmaya bağlı bir problem varsa, pilin ömründe azalma olmuş ve şarj dayanıklılık süresi oldukça azsa bu hususta pil şoklama işlemini denemeniz gerekebilir. Bu işlemle beraber pillerin ömrünü bir nebze daha arttırmak olanaklı olacaktır. O zaman hemen işlemin ayrıntılarına geçelim.

Cep Telefonu Pili Neden Şoklanır?

Akıllı telefonlar için kullanılan piller belirli bir zaman geçtikten sonra kimyasal yaşlanma adı verilen bir etkiye uğramaktadır. Bu etki sonucunda pilin ömrü, zaman içinde düşüşe geçer. Pil dayanıklılık süresinin zaman içinde düşmeye başladığını fark edersiniz. Yanlış şarj etme, uzun süreyi kapsayan kullanımlar bu etkinin artmasına sebebiyet verebilir. Cep telefonunuzu aldığınız ilk zamanlar şarjı 2 gün dayanabilirken, 1 yıl sonra şarj dayanma süresinin 1 güne düşmesi sorunuyla karşı karşıya kalmanızın sebebi tamamen bu etkidir. Bazı hususlarda ise pillerin ömrü aşağı yukarı tamamlanmaktadır. Telefonun devamlı olarak şarjının azaldığını ve çok çabuk bittiğini fark edersiniz.

Bu tarz durumlarda pili hemen atmak yerine pil şoklama işlemini tercih edebilirsiniz. Böylece pilin en azından bir süre daha idare etmesini sağlayabilirsiniz. Pek tabii en tesirli çözüm, yeni bir pil ile değişim yapmanızdan yana olacaktır. Ancak böyle bir olanağınız bulunmuyorsa, pil şoklama işlemi de işinize yarayacaktır. Arzu ederseniz şimdi de bu işlemin nasıl yapılması gerektiğine ve ihtiyaçlarının neler olduğuna bir göz atalım.

Cep Telefonu Pil Şoklama İşlemi İçin Neler Gerekmektedir?

Pil şoklama işlemini gerçekleştirebilmeniz için birtakım araçlara ihtiyacınız olmaktadır. Bu işlem için kullanılmakta olan özel cihazlar bulunmaktadır. Dilerseniz doğrudan bu pil şoklama cihazlarından birini edinebilirsiniz. Çok daha profesyonel olan bu cihazlara bataryanızı yerleştirerek pilinizi şoklamanız mümkün olmaktadır. Ancak bir parça daha masrafsız bir biçimde pil şoklama işlemini yapabilmek için direkt olarak kendi donanımlarınızı da kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu metot için kullanmanız gereken araçlardan bahsedecek olursak;

+ Öncelikle 9 voltluk bir pile ihtiyacınız vardır. Marka hususunda güvenilir markalara yönelmeniz ve daha kaliteli bir seçim yapmanız küçük de olsa değişiklik arz edecektir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.