tarafından - Eylül 27, 2019
163 görüntüleme

Samsung'un teknoloji çevrelerini, meraklıları ve kullanıcılarını çok heyecanlandıran, katlanabilir akıllı telefonunun başı yine bir ekran sorunuyla dertte. Galaxy Fold adı verilen bu katlanabilir akıllı telefon daha önce Samsung tarafından inceleme versiyonlarıyla çıkarılmış ancak kullanıcılardan gelen ekran şikayetleri üzerine, akıllı telefonun çıkış tarihi ertelenmişti.

Galaxy Fold'un katlanabilir ekran özelliği ile yapılan bu yenilikle, akıllı telefon dünyasında çok merak ve heyecan uyandıran Samsung, ilk karşılaştığı ekran sorunlarından sonra şimdi yeni bir ekran sorunuyla karşılaşmış oldu.

Bir Günlük Kullanım

Brian Heater isimli bir telefon kullanıcısı, Galaxy Fold marka akıllı telefonun inceleme sürümünü aldığını, sadece bir gün kullandıktan sonra, daha 24 saat geçmeden telefon ekranında hasar oluştuğunu iddia etti. Ayrıca hasarın çizik yada kırılma şeklinde olmadığını, ekran ortasında bir leke şeklinde oluştuğunu beyan etti. Cihaz ekranın ortasına dikkatli bir gözle bakıldığında, ince uzanan ve kavis şekli bulunan bir kısım olduğu ve burada renk bozulması şeklinde leke bulunduğu görülebiliyor.

Ekran Hassasiyeti

Heater'a göre, düşürme, arasına sert bir madde koyarak kapatma, herhangi bir sıvı madde teması yada başka bir şekilde hasar vermediği telefonun ekranında ki bu sorunun yakın bir mesafeden aşağı doğru bastırması sonucu oluşabileceğini ve bu lekenin bu şekilde meydana gelmiş olabileceğini düşünüyor.

Samsung yetkilileri daha önce telefonun hafif dokunuşlar ile kullanılması gerektiğine ve katlanabilir özelliğe sahip ekrana yönelik her hangi bir baskıdan kaçınılması gerektiğine dair açıklama yapmışlardı. Ancak böylesine yüksek fiyata sahip bir telefonun, böylesi kısa bir kullanım süresinde, bu şekilde bir ekran sorunu yaşaması kullanıcılar yönünden hayal kırıklığına sebebiyet verdi.

Çözüm Yolu

Bu şekilde oluşan bu ekran sorunu, 149 dolarlık bir maliyet ile ekranın yenilenmesi şeklinde giderilebiliyor. Söz konusu şikayete konu Heater 'a ait telefon, sorunun nedenin tespit edilebilmesi ve bu konuda gerekli incelemelerin yapılabilmesi için Samsung'a geri gönderildi. Daha öncede aynı cihazın ilk inceleme versiyonlarında ekran hatalarına dair şikayetler alan Samsung'un nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyoruz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.