tarafından - Ekim 1, 2019
137 görüntüleme

Sony worldwide studios başkanı olarak uzun yıllardır görev yapan Shawn Layden, kişisel sebeplerden dolayı görevinden ayrıldı. Küçük büyük tüm kişiler tarafından dikkat çeken PlayStation'ın en önemli ve dikkat çeken isimlerinden biri olan Shawn Layden, ani bir kararla görevinden ayrıldı.

Ünlü Ceo Görevini Bıraktı

Bir dönem Sony Interactive Entertainment America'nın CEO'luk görevini üstlenen aynı zamanda başarılı bir şekilde çalışmalarına devam eden ve geçtiğimiz dönemlerde de Sony Worldwide Studios'un başkanlığına getirilen Layden'ın, görevi bırakma nedeni ise henüz tam olarak bilinmiyor. Alınan bilgiler ise ünlü CEO'nun kişisel sebeplerden dolayı görevi bıraktığı yönünde.

Twitter'dan Resmi Açıklama Geldi

PlayStation'ın en bilindik ve en tanıdık simalarından biri olan Shawn Layden, Sony Interactive Entertainment'ten ne yazık ki ayrılıyor. Şirketin daha çok fuar yüzü olarak görülen, pek çok büyük etkinlikte önemli açıklamalarda bulunan ve Worldwide Studios'un başkanlık görevini de aktif bir şekilde yürüten Layden'ın görevinden neden ayrıldığı ise henüz bilinmiyor. Layden'ın şirketten ayrılacağı haberi ise PlayStation'ın resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. PlayStation 5 için geri sayımın hızlı bir şekilde devam ettiği bir süreçte Layden'dan gelen ayrılık kararı, bir hayli sürpriz oldu. Çünkü Layden, 30 yıldır Sony bünyesinde çalışmalarını devam ettiriyordu. Ünlü CEO'nun ayrıca PlayStation 4'ün bugünkü başarısını elde etmesinde önemli bir rolü vardı. Ayrıca Layden, 2014 yılında Sony Interactive Entertainment America'nın CEO'luk görevine transfer edilmiş, geçtiğimiz dönemlerde de Worldwide Studios'un başkanlık görevini üstlenmişti. PlayStation'ın resmi Twitter üzerinden yaptığı yazılı açıklamalarda şu sözlere yer verildi;

"Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden'ın Sony Interactive Entertainment'tan ayrılacağını bildirmek, bizim için büyük bir üzüntü oluşturuyor. Onun vizyon ve misyoner sahibi liderliği çok özlenecek. Kendisine gelecek dönemdeki çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz ve yıllarca verdiği hizmetten ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Her şey için sonsuz teşekkürler, Shawn!" Sony'den oyunun kurallarını yeniden başlatacak 'PlayStation Assist' patenti açıklaması yapıldı. Yapılan bu açıklamayla beraber Layden'ın Sony'den ayrılışı da duyurulmuş oldu. Sony Interactive Entertainment'ın, Layden'ın yerine kimi getireceği ise henüz netlik kazanmış olarak görünmüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.